Yandex Metrica

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu

Ortadoğu'da artan gerilim Avrupa'daki gaz fiyatlarını etkiledi. İsrail-İran arasındaki gerilime bağlı olarak arz tedarikinde aksama yaşanabileceğine yönelik endişeler nedeniyle megavatsaat başına gaz fiyatı, dünkü kapanışa göre yüzde 7,5 artarak 33,5 avroya yükseldi.

Dünya

17.04.2024, 13:40

6 aydır devam eden İsrail-Hamas savaşının yanı sıra İsrail-İran gerginliği sonrası Ortadoğu yangın yerine döndü. Geçtiğimiz cumartesi akşamı İran'ın İsrail'e missilleme saldırısında bulunması kripto para piyasalarını etkilemişti ve Bitcoin'de sert düşüş yaşanmıştı. Tüm dünya İsrail'in İran'a nasıl bir karşılık vereceğini merak ederken Ortadoğu'da yaşanan gerilim Avrupa'yı derinden etkiledi ve gaz fiyatları artış gösterdi.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de, mayıs vadeli kontratlarda megavatsaat başına gaz fiyatı dün 31,14 avrodan kapandı.

ABD'de ikinci George Floyd vakası: Polisin boynuna bastırdığı adam feci şekilde can verdi ABD'de ikinci George Floyd vakası: Polisin boynuna bastırdığı adam feci... Haberi Görüntüle

YÜZDE 7,5 ARTTI

İsrail-İran arasındaki gerilime bağlı olarak arz tedarikinde aksama yaşanabileceğine yönelik endişeler nedeniyle megavatsaat başına gaz fiyatı, dünkü kapanışa göre yüzde 7,5 artarak 33,5 avroya yükseldi.

Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Rusya'dan Avrupa'ya boru hattıyla gaz akışının neredeyse tamamen kesilmesi sonrasında kıta, küresel piyasalardaki gelişmeler karşısında daha kırılgan hale geldi.

Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Haberi Görüntüle

ENDİŞELERİ KÖRÜKLÜYOR

Kış sezonu bitmiş olmasına rağmen, küresel piyasalardaki gelişmeler arza ilişkin endişeleri körüklüyor ve bu da fiyatlara artış olarak yansıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading