Yandex Metrica

Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler

Myanmar'da cuntacılar ile isyancılar arasında gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Son olarak Myammar'da Cunta karşıtı isyancılar ordu birlikleri tarafından pusuya düşürüldü. O anlar kameralara yansıdı.

Dünya

28.04.2024, 17:03

Myanmar'da bir grup isyancı cunta askerleri tarafından pusuya düşürüldü. Pusu görüntülerinde isyancıların bulunduğu kamyonun cuntacı askerler tarafından etkisiz hale getirildiği görüldü.

İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı Haberi Görüntüle

MYANMAR'DA ÖLÜMCÜL PUSU

Myanmar'da isyancı güçlerin geçen hafta iktidardaki cuntadan ele geçirdiği kritik bir ticaret merkezi olan Myawaddy'a askeri mühimmat götürdüğü düşünülen kamyon cunta askerleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Bir an olsun gerilimin eksik olmadığı Güneydoğu Asya ülkesinde isyancılar ile cuntacılar arasında neredeyse her gün çatışma yaşanıyor. Son olarak cunta karşıtı isyancılar hükümet askerleri tarafından pusuya düşürüldü. 

Sosyal medyaya servis edilen görüntülerde Cunta askerlerinin pusuda Myawaddy'a gittiği düşünülen kamyonu hedef alarak havaya uçurduğu görüldü. 

AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye Haberi Görüntüle

RUS UÇAKLARI BOMBA YAĞDIRIYOR

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Myanmar rejimi kayıp bölgeleri bombalamak için Rus uçaklarını isyancılara doğru göndermişti.

Rusya yapımı MiG-29

Tayland ordusunda üst düzey bir kaynak, "Tamamı Rus olan sabit kanatlı uçaklar ve helikopterler, Tayland-Myanmar sınırından yaklaşık 10 kilometre uzakta köyleri bombalamak, malzeme ve cephane dağıtmak için kullanıldı" dedi.

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var? ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

REJİM AĞIR KAYIPLAR VERİYOR

Myanmar askeri rejiminin, Tayland-Myanmar sınırına yakın önemli bir ticaret kasabası olan Kayin (Karen) eyaletindeki Myawaddy'nin kontrolünü direniş güçlerine kaptırmasının arifesinde, Rus yapımı MiG-29 jetleri ve Mi-35 helikopter gemileriyle taarruz gerçekleştirildi. Güneydoğu Asya ülkesinin en eski ve en büyük silahlı etnik gruplarından biri olan Karen Ulusal Birliği tarafından yönetiliyor.

KNU'nun havadan tepki beklentisiyle gergin olması şaşırtıcı değil. KNU'nun üst düzey bir liderine yakın bir kaynak Nikkei'ye "Rejim kaybettiğinde tepkilerinin çok acımasız olduğunu biliyoruz cuntanın bu yılın başlarında yaptığı gibi ağır hava saldırıları yapmasından endişe ediyoruz." dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

4

0

1

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading