Yandex Metrica

Sel felaketinde can kaybı 179'a yükseldi: Ölüm sağanağı bir şehri esir aldı

Sel felaketinin vurduğu Kenya'da ölü sayısı 179'a yükseldi. Ülkenin cumhurbaşkanı yağışların artarak devam edeceğini belirterek, sel veya toprak kayması riski taşıyan bölgelerde yaşayan Kenyalıların tahliye edilmelerinin isteneceğini söyledi.

Dünya

13.05.2024, 12:29

Taşan bir rezervuarın birçok evi yok ettiği ve düzinelerce insanı ölüme sürüklediği Nairobi'nin kuzeyindeki Mai Mahiu'da açıklamalarda bulunan Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto, daha şiddetli yağmur beklendiğine dikkat çekerek, bunun "tahmin etme zamanı değil" olduğunu söyledi.

Sözlerine devam eden Ruto, "Su baskını ve insanların hayatlarını kaybetme ihtimali çok yüksek" ifadelerini kullandı.

Eurovision'da İsrail sorunu: Diskalifiye edilenler, Filistin yasağını delenler, İsrail'i protesto edenler ve Norveç'ten son dakika tepkisi... Eurovision'da İsrail sorunu: Diskalifiye edilenler, Filistin yasağını delenler, İsrail'i protesto... Haberi Görüntüle

HALK BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLECEK

Kesin bir sayı verilmese de bu ölçekte bir tahliye emrinin binlerce insanı hedef alması muhtemel.

Kenya hükümeti insanlara, onların onaylanmış bölgelere yeniden yerleştirilmesine yardımcı olacağını söyledi ve ayrılmayı reddedenlerin zorla uzaklaştırılabileceği konusunda uyardı.

Ancak bakanlar henüz tahliye planlarıyla ilgili herhangi bir ayrıntı yayınlamadı ve kaç kişinin taşınmak zorunda kalabileceği ve onlara ne şekilde bildirimde bulunulacağı da belli değil.

Terörist her yerde terörist: PKK, Irak Türkmen Cephesi yetkililerini tehdit etti Terörist her yerde terörist: PKK, Irak Türkmen Cephesi yetkililerini tehdit... Haberi Görüntüle

ÖLÜ SAYISI 179

Bir hükümet sözcüsü yerel basına, etkilenen insanları barındırmak için sosyal salonlar da dahil olmak üzere 52 merkezin bulunduğunu ve ihtiyaç halinde daha fazlasının eklenebileceğini söyledi.

Meteoroloji, ülkenin birçok bölgesinde şiddetli yağışların Pazartesi gününe kadar devam edeceğini söyledi.

Yağmur mevsimi bu yıl ekstra sıkıntı yarattı ve haftalardır süren sel en az 179 kişinin ölümüne neden oldu. Ancak Mai Mahiu'daki felaket şu ana kadar yaşananların en felaketi oldu.

Avrupa savaşına adım adım: Fransızlar Ukrayna'ya resmen ayak bastı! Avrupa savaşına adım adım: Fransızlar Ukrayna'ya resmen ayak bastı! Haberi Görüntüle

FELAKET ÇOCUKLARI DA VURDU

Kaybolan sevdiklerinin hayatta kalmasını umanların gerçekleri hâlâ tazeliğini koruyor.

BBC'ye konuşan 62 yaşındaki Nancy Wanjiku, "Kardeşim sulara gömüldüğünde 70'li yaşlarındaydı. Annem ve babam güvende ama her şeyimizi kaybettik" ifadelerini kullandı.

Sel felaketine ilişkin açıklama yapan Kenya Hükümet Sözcüsü Isaac Mwaura ise, ölenlerin 15’inin çocuk olduğunu belirtti. Selde yaralanan 125 kişinin ülke genelindeki farklı sağlık tesislerinde tedavi gördüğünü aktaran Mwaura, 90 kişinin ise kayıp durumda olduğunu ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading