Yandex Metrica

Türkiye'nin İsrail kararı dünyada böyle yankılandı

Türkiye'nin İsrail kararı dünyada böyle yankılandı

Endonezyalı mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''Türkiye olarak Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davaya müdahil olmaya karar verdik.'' dedi. Bakan Fidan'ın İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma yönelik açıklamaları dünya basınında geniş yer alırken uluslararası ajanslar son dakika geçti.

Dünya

14.05.2024, 03:37

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezyalı mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşurken İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında önemli mesajlar verdi.

Bakan Fidan, Türkiye'nin uzun bir süredir Güney Afrika'yı destekler şekilde davayı desteklemeyi tartıştığını ifade etti.

Konuyla ilgili hukukçular ve akademisyenlerle de görüştüklerini belirten Bakan Fidan, son olarak bu yönde bir karar aldıklarını bildirdi. 

Sadece Türkiye'nin değil, uluslararası toplumun da bu davaya müdahil olmasına yönelik yoğun görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Bakan Fidan, “Türkiye olarak Güney Afrika’nın İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı (soykırım konulu) davaya müdahil olmaya karar verdik”  dedi.

İşbirliği yapmayan her gruba saldırıyorlar: Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de muhalif Kürtlerin ofisini yaktı İşbirliği yapmayan her gruba saldırıyorlar: Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de muhalif... Haberi Görüntüle

BAKAN FİDAN'IN SÖZLERİ DÜ NYADA MANŞET

Bakan Fidan'ın İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma yönelik açıklamaları dünya basınında geniş yer alırken uluslararası ajanslar son dakika geçti.

Yunan Proto Thema 'Türkiye, Güney Afrika'nın İsrail'e yönelik itirazını destekleyecek' manşetini tercih etti. Söz konusu haberde 'Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin davaya katılmak için resmi başvuru hazırlamak için çalışıldığını söyledi' ifadelerini kullandı.

Middle East Eye 'Türkiye bu adımla Güney Afrika'nın davasını güçlendirmeyi hedefliyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Katar merkezli Al Jazeera ise 'UAD, devletlerin davalara müdahale etmesine ve görüşlerini bildirmesine izin verebilir' başlığını tercih etti.

Bloomberg bu gelişmeyi 'Türkiye, Güney Afrika'nın İsrail'e Karşı Açtığı BM Davasına Katılmak İstiyor' başlığı ile okurlarına duyurdu.

Zelenskiy'in cesedini Putin'e hediye edecekti: Suikast girişiminde yeni gelişme! Zelenskiy'in cesedini Putin'e hediye edecekti: Suikast girişiminde yeni gelişme! Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE SOYKIRIM DAVASINA KATILDI''

CNN Yunanistan 'Türkiye Güney Afrika'nın Gazze konusunda İsrail'e karşı yaptığı çağrıyı destekliyor' değerlendirmesinde bulundu.

İran merkezli Press TV 'Türkiye, Filistin halkını her koşulda desteklemeye devam edeceğine söz vererek Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına katıldı' bilgisini paylaştı.

Bakan Fidan'ın sözlerine geniş yer ayıran Alman Spigel de şunları kaydetti;

''Türkiye, İsrail'e yönelik soykırım suçlamalarına katılmak istiyor. Güney Afrika, Uluslararası Adalet Divanı önünde İsrail'i Gazze Şeridi'nde soykırım yapmakla suçladı; ülke meşru müdafaa hakkını öne sürüyor. Türkiye artık soykırım davasına katılmak istiyor.''

Hindistan merkezli Firstpost 'Türkiye, Güney Afrika'nın BM Mahkemesi'nde İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına katılacak' dedi.

Al Monitor 'Türkiye, UAD'de İsrail'e karşı davacı olarak Güney Afrika'ya katılmak istiyor' manşetini tercih etti.

'Türkiye, Güney Afrika'nın İsrail Davasına UAD'de Katılacak' başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Palestine Chronicle, Fidan'ın Türkiye'nin her koşulda Filistin halkına destek olmaya devam edeceğini vurguladığını bildirdi.

1.500 kilometre uçan dron Başkurdistan'ı vurdu: Enerji tesislerini yerle bir etti 1.500 kilometre uçan dron Başkurdistan'ı vurdu: Enerji tesislerini yerle bir... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE SOYKIRIM ÇAĞRISINI DESTEKLEYECEK''

In.gr 'Türkiye İsrail'e karşı - Güney Afrika'nın soykırım çağrısını destekleyecek' başlıklı haberinde şu ifadelere yer verdi;

''Türkiye, İsrail'i Gazze Şeridi'nde soykırım yapmakla suçlayan Güney Afrika'nın Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na sunduğu temyiz başvurusuna davacı olarak katılma olasılığını dışlamıyor.''

Al Mayadeen 'Türkiye, UAD'de İsrail'e karşı açılan soykırım davasında Güney Afrika'ya katılacak' başlığını tercih etti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading