Yandex Metrica

AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye

AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye

AB üyesi 27 ülkenin devlet veya hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenen zirve başladı. Konu başlıkları arasında ekonomi, Ukrayna, Türkiye ve Ortadoğu'daki gelişmeler var.

Dünya

29.04.2024, 08:06

Avrupa Birliği liderleri, 6-9 Haziran'da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesindeki son toplantıda bir araya geldi. 27 ülkenin devlet ya da hükümet başkanlarını  katıldığı zirvede ekonomi ve rekabetçiliğin yanı sıra Ukrayna, Türkiye ile ilişkiler ve Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili konu başlıkları ele alınacak.

Zirveye AB Konseyi Charles Michel başkanlık ediyor. Toplantıya AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AP Başkanı Roberta Metsola da katılıyor.

Zirvenin ilk oturumunda AP Başkanı Roberta Metsola'nın liderlere hitabının ardından Ukrayna, Türkiye ile ilişkiler ve Ortadoğu'daki gelişmeler ele alınacak.

Türkiye ilişkiler uzun bir aranın ardından AB Zirvesinin gündemine alındı. Türkiye ile ilgili kısımda, temel olarak AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell'in AB Komisyonu ile 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı seçiminin ardından ikili ilişkilerin seyrine yönelik hazırladığı ve Kasım 2023'te sunduğu rapordaki öneriler görüşülecek. Yarın ise ekonomik konular ele alınacak.

Gazze'de yeni ateşkes ihtimali: Detaylar basına sızdı anlaşma ne kadar sürecek? Gazze'de yeni ateşkes ihtimali: Detaylar basına sızdı anlaşma ne kadar... Haberi Görüntüle

AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMLERİ

6-9 Haziran tarihlerinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun İstihdam ve Sosyal Haklardan Sorumlu Üyesi Nicolas Schmit ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yarışacak.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading