Yandex Metrica

Sitede Ara

Kremlin'den Tahıl Anlaşmasına ilişkin son dakika açıklaması

Kremlin'den Tahıl Anlaşmasına ilişkin son dakika açıklaması

Son dakika haberleri... Moskova yönetiminin Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan şartlı çekilmesinin yankıları sürerken Kremlin'den yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Sona eren Karadeniz Tahıl Anlaşması'na dönmek şu an için imkansız" ifadelerine yer verildi.

Dünya

25.03.2024, 03:00

Rusya-Ukrayna savaşının ardından patlak veren tahıl krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın araya girmesiyle çözüldü ve dünya açlıktan kurtuldu.

Rusya, 17 Temmuz'da sona eren Tahıl Koridoru Anlaşması'nın askıya aldığını açıkladı. Konuyla ilgili konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov, ''Aslında Karadeniz Anlaşmaları’nın geçerliliği bugün sona ermiştir. Rusya Federasyonu Başkanının da daha önce söylediği gibi son tarih 17 Temmuz'dur. Maalesef bu Karadeniz anlaşmasının Rusya ile ilgili kısmı şu ana kadar uygulanmadı. Dolayısıyla etkisi sona ermiştir. Tahıl anlaşması durmuştur. Rusya ile ilgili kısım tamamlanır tamamlanmaz, Rus tarafı derhal bu anlaşmanın uygulanmasına geri dönecektir'' dedi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk: İsrail müzakereleri Refah'ı işgal etmek için bir kılıf olarak kullanıyor Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk: İsrail müzakereleri Refah'ı işgal etmek... Haberi Görüntüle

''ŞU AN İMKANSIZ''

Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin ''Sona eren Karadeniz Tahıl Anlaşması'na dönmek şu an için imkansız'' denildi.

Gazze için son uyarı: 3 gün içinde hastaneler hizmet dışı kalacak Gazze için son uyarı: 3 gün içinde hastaneler hizmet dışı... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE TÜRKİYE İLE YAKIN ÇALIŞIYOR

Öte yandan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, aynı dakikalarda Karadeniz Tahıl Koridoru'nun yeniden işlev kazanması için İngiltere'nin Türkiye ile yakın çalıştığını söyledi.

Ukrayna savaşının küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için Türkiye ve BM'nin aracılığı ile 2022'de İstanbul'da imzalanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresi 17 Temmuz'da doldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading