Yandex Metrica

Sitede Ara

Gazze için son uyarı: 3 gün içinde hastaneler hizmet dışı kalacak

Gazze için son uyarı: 3 gün içinde hastaneler hizmet dışı kalacak

BM Dünya Sağlık Örgütü başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya platformu X'den yaptığı açıklamada, Gazze'nin güneyindeki hastanelerin yakıt sıkıntısı nedeniyle 3 gün içinde hizmet dışı kalacağı açıklandı.

Dünya

15.05.2024, 01:21

Gazze'de yaşanan insani dramın büyüf felaketlere yol açacağını ifade eden Ghebreyesus, "İsrail, Mısır ile Refah sınırı arasından bulunan kapıyı ele geçirdi. Böylece Gazze'nin dış dünyayla bağlantısı fiilen kesildi ve Mısır sınırına yığılan yüzlerce yardım kamyonu dışarıda kaldı." dedi.

İsrail'de ordu ve bakanlıktan kafaları karıştıran rakamlar: Gazze'de kaç işgalci asker öldürüldü? İsrail'de ordu ve bakanlıktan kafaları karıştıran rakamlar: Gazze'de kaç işgalci... Haberi Görüntüle

SON 3 GÜN

"Yakıt olmazsa tüm insani operasyonlar duracak" diyerek durumun ciddiyetini belirten Ghebreyesus, "Sınırların kapatılması aynı zamanda Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasını da engelliyor" şeklinde konuştu.

Paylaşımına devam eden Ghebreyesus, "Refah'taki üç hastaneden biri olan Al-Najjar, çevresinde devam eden çatışmalar ve Refah'taki askeri operasyon nedeniyle artık hizmet vermiyor." şeklinde konuştu.

Dünyanın siyasi ve insani liderlerinin çağrılarını yineleyen Ghebreyesus, İsrail ordusunun ateşkes anlaşması olsa da olmasa da ilerleyeceği söylenen Refah'taki askeri operasyonların durdurulması çağrısında da bulundu.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını dolandırarak büyük ödülü aldı: 192 kez öksürmese kimse şüphelenmeyecekti! Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını dolandırarak büyük ödülü aldı: 192... Haberi Görüntüle

CAN KAYBI ARTIYOR

Öte yandan İsrail işgal ordusunun son 24 saatteki saldırılarında 55 Filistinli can verdi. Böylece, savaşın başından beri yaşamını yitirenlerin sayısı 34 bin 844'e çıktı. Gazze'deki kurbanların üçte ikisinden fazlası çocuklar ve kadınlar.

Refah'taki insani krize dünyadan tepki sesleri yükselmeye devam ediyor. Katar, Gazze Şeridi'nin en güneyindeki Refah'ta bir soykırımı önlemek için uluslararası toplumun harekete geçmesini istedi. Doha yönetimi, aylardır İsrail ve Hamas arasında devam eden ateşkes müzakerelerindeki arabuluculardan biri.

Zam fırtınası kapıda: Maliyet artışı tehlikesi kara kara düşündürüyor Zam fırtınası kapıda: Maliyet artışı tehlikesi kara kara düşündürüyor Haberi Görüntüle

ATEŞKES OLACAK MI?

Tüm dünyanın gözü kulağı Kahire'den çıkacak ateşkes kararına çevrildi. Ateşkes müzakereleri için geçen hafta Mısır'ın başkenti Kahire'ye uçan ABD dış istihbarat servisi CIA'in yöneticisi William Burns, hafta başında Katar'a uğradıktan sonra bugün Tel Aviv'e geldi. 

Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesi beklenen CIA Direktörü Burns'ün İsrail'i ateşkese ikna edeceği bildirildi. 

Öte yandan ABD'nin Ortadoğu operasyonlarını yürüten Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) komutanı Erik Kurilla ise, Mısır'ı ziyaret etti. General Kurilla, ziyarette Gazze Şeridi'ne insani yardımın ele alındığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading