Yandex Metrica

Sitede Ara

Karadeniz'de Rusya alarmı! Türkiye, güvenliği en üst seviyeye çıkardı

Karadeniz'de Rusya alarmı! Türkiye, güvenliği en üst seviyeye çıkardı

Rusya'nın tek taraflı olarak askıya aldığı Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında, Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri askeri kargo sayacağını açıklamasının ardından Türkiye de ticari gemilerini korumak için harekete geçti.

Dünya

23.01.2024, 21:12

Vladimir Putin'in verdiği emirle yaklaşık 1,5 yıl önce başlayan ve ne zaman biteceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken 17 Temmuz'da süresi dolan tahıl koridoru anlaşması Moskova yönetimi tarafından durduruldu.

Tahıl anlaşmasından çekilme kararı alan Rusya, Ukrayna limanlarına gidecek tüm gemileri askeri kargo sayacağını açıkladı. Rusya'nın Ukrayna gemilerini "vururum" imasında bulunması Türkiye'yi harekete geçirdi.

TCG KINALIADA'yı selamlayan savaş uçağı denize çakıldı TCG KINALIADA'yı selamlayan savaş uçağı denize çakıldı Haberi Görüntüle

GÜVENLİK EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKARILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Ukrayna ve Rusya'nın Karadeniz limanlarına uğrayacak ya da limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemiler için Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu'nu (ISPS Kod) en üst seviye olan 3 olarak belirledi.

İşbirliği yapmayan her gruba saldırıyorlar: Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de muhalif Kürtlerin ofisini yaktı İşbirliği yapmayan her gruba saldırıyorlar: Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de muhalif... Haberi Görüntüle

SEVİYE 3 HANGİ ANLAMA GELİYOR?

ISPS Kod seviyesi 3'e göre gerek Türk bayraklı gerekse Türk sahipli gemiler uzaktan izleme sistemleriyle takip edilecek. Ayrıca gemilerdeki sistemlerin kapatılmaması ve acil durumda Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile temas kurulması sağlanacak.

Nikol Paşinyan'dan dikkat çeken Türkiye ve Azerbaycan açıklaması Nikol Paşinyan'dan dikkat çeken Türkiye ve Azerbaycan açıklaması Haberi Görüntüle

TALİMATLARA UYACAKLAR

Ayrıca Karadeniz'deki gemilerin güvenlik olay ve tehditlerine ilişkin kendilerine bildirilen talimatlara uyma zorunluluğu bulunuyor. Limanlara girişi tek ve kontrollü bir giriş noktası ile sınırlandırılabiliyor, limanlarda sadece güvenlik olayı veya tehditlerine karşılık verecek deniz araçlarına giriş izni verilebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading