Yandex Metrica

Finlandiya Dışişleri Bakanı: En önemli rolü Türkiye oynadı

Finlandiya Dışişleri Bakanı: En önemli rolü Türkiye oynadı

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Rusya ile Ukrayna arasında hali hazırda devam etmekte olan savaşta en önemli rolü Türkiye'nin oynadığına işaret ederek, 'Türkiye'nin kolaylaştırdığı müzakerelerde bir barış anlaşmasının olası unsurları ana hatlarıyla belirtildi' ifadesini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 19:11

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Rusya Ukrayna savaşına dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin arabuluculuk rolünü değerlendiren Haavisto Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ülkesinin NATO üyeliğine yakın olduğunu söyledi.

Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak Haberi Görüntüle

'FİNLANDİYA NATO ÜYELİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR'

Pekka Haavisto, bölgesel güvenliğe önem verdiklerini vurgulayarak, "Rusya'nın, Ukrayna'yı işgali, Finlandiya'yı güvenlik politikasının temelini yeniden değiştirmeye zorladı ve şimdi Finlandiya, NATO üyeliğini düşünüyor. Şimdi bunu düşünmeseydik, gelecekte Finlandiya'nın manevra alanı daralacaktı" dedi.

Haavisto, Ukrayna'da tarafların görüşlerinin birbirinden çok uzak olduğunu savunarak, şu anda barışa giden bir yol görmediğini dile getirdi.

ABD'nin destek paketine tepki büyüyor: Paramızın İsrail'e gitmesini istemiyoruz ABD'nin destek paketine tepki büyüyor: Paramızın İsrail'e gitmesini istemiyoruz Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE MÜZAKERELERDE EN ÖNEMLİ ROLÜ OYNADI'

Pekka Havisto, Türkiye'nin savaştaki tutumuna dikkat çekerek, "Şimdiye kadar Türkiye, müzakere temaslarının sürdürülmesinde en önemli rolü oynadı. Türkiye'nin kolaylaştırdığı müzakerelerde bir barış anlaşmasının olası unsurları ana hatlarıyla belirtildi. Rusya, Ukrayna'nın egemenliğini ve bağımsızlığını kabul etmesi gerekiyor" diye konuştu.

İsrail'in soykırımcı yöneticileri endişeli: UCM'den 'gizli tutuklama kararı' çıkabilir İsrail'in soykırımcı yöneticileri endişeli: UCM'den 'gizli tutuklama kararı' çıkabilir Haberi Görüntüle

'SAVAŞ UZARSA BATI YAPTIRIMLARI SIKILAŞTIRILACAK'

Pekka Haavisto, Rusya'ya yönelik yaptırımlara işaret ederek, "Savaş uzarsa, Batı yaptırımları sıkılaştıracak. Bu durumda Rusya'nın ekonomisi daha da zayıflar. Bu, Rusya'nın da çıkarına değildir" ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading