Yandex Metrica

Biden'a kendi partisinden İsrail isyanı: 88 Demokrat üyeden ortak mektup

Biden'a kendi partisinden İsrail isyanı: 88 Demokrat üyeden ortak mektup

ABD'de 88 Demokrat Partili üye, Başkan Joe Biden'a mektup yazarak İsrail'e yapılan yardınların gözden geçiirlmesini talep etti. Mektupta  "İsrail Hükümeti'nin, insani yardımın kasıtlı olarak durdurulması ile ilgili Gazze'deki savaşı yürütme biçimine ilişkin ciddi endişelerimiz devam ediyor." denildi.

Dünya

16.05.2024, 13:36

ABD'de Joe Biden yönetiminin İsrail'e tam destek politikası sorgulanmaya devam ediyor. ABD Kongresi'nde bulunan 88 Demokrat Partili üye, Başkan Joe Biden'a ortak bir mektup kaleme alarak İsrail'in Filistinli sivillere yönelik insani yardımları kasten engellediğine dair inandırıcı iddialar bulunduğunu belirtti ve bu ülkeye yapılan yardımları yeniden gözden geçirme çağrısında bulundu.

Toplu taşımalar durdu, mağazalar kapandı: Binlerce kişi genel greve gidiyor Toplu taşımalar durdu, mağazalar kapandı: Binlerce kişi genel greve gidiyor Haberi Görüntüle

"İSRAİL, İNSANİ YARDIMLARI KASITLI OLARAK DURDURUYOR"

88 üyenin imzasınun olduğu mektup, Kongre üyeleri Jason Crow ve Chris Deluzio'nun öncülüğünde kaleme alındı. Mektupta, "İsrail Hükümeti'nin, insani yardımın kasıtlı olarak durdurulması ile ilgili Gazze'deki savaşı yürütme biçimine ilişkin ciddi endişelerimiz devam ediyor. Netanyahu Hükümeti savaşın başından beri Gazze Şeridi'ne insani yardım girişini ciddi şekilde kısıtladı." denildi. ABD Yabancı Yardım Yasası'nın, ABD insani yardımının taşınmasını veya dağıtımını doğrudan veya dolaylı olarak kısıtlayan herhangi bir ülkeye yardım veya silah satışını kısıtladığı hatırlatılan mektupta İsrail'in bu konuda kısıtlamaları olduğuna dair yeterli kanıt bulunduğuna dikkat çekildi. Mektupta ABD destekli insani yardımın sağlanması konusundaki federal yasanın ihlal edildiği kaydedilirken Biden yönetimine İsrail'e yapılan yardımların yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunuldu.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading