Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrailliler yine meydanlarda: Netanyahu'nun istifasını istediler, polisle çatıştılar

İsrailliler yine meydanlarda: Netanyahu'nun istifasını istediler, polisle çatıştılar

İsrailliler Gazze'de ateşkes ve esir takası talebiyle her hafta cumartesi günü düzenlediği gösterilere bu hafta da devam etti. On binlerce İsraillinin katıldığı gösterilerde Binyamin Netanyahu ve hükümeti istiafa çağrılırken bir an önce erken seçim yapılması istendi. Bazı kentlerde polisin müdahale ettiği gösterilerde halk ile polis karşı karşıya geldi ve arbede çıktı. 

Dünya

16.05.2024, 11:23

İsrailliler, ülke genelindeki gösterilerine devam ediyor. İsrailli esirlerin evlerine dönmesini ve Hamas'la ateşkes anlaşması imzalanmasını talep eden on binlerce İsrailli her hafta cumartesi günü meydanlara çıkıyor ve gösteri düzenliyor. O gösterilerden biri de bu akşam düzenlendi. Netanyahu'yu ve hükümetini ateşkesin ve esir takasının önünde engel olarak gören göstericiler hükümetin istifa edip erken seçim yapılmasını istedi.

Bir ülke daha Filistin'i devlet olarak tanıdı: İİT'den yazılı açıklama Bir ülke daha Filistin'i devlet olarak tanıdı: İİT'den yazılı açıklama Haberi Görüntüle

POLİSLE ÇATIŞTILAR

Gösteriler, başkent Tel Aviv, Hayfa, Birüssebi, Batı Kudüs ve Netanyahu'nun konutunun bulunduğu Kayserya kenti başta olmak üzere ülkenin farklı noktalarında düzenlendi. Her zaman olduğu gibi protestoların merkezi başkent Tel Aviv oldu. Binlerce İsrailli Kaplan Caddesi'nde bir araya geldi. Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizlerin taşındığı ve caddede kurulan platformda hükümeti eleştiren konuşmaların yapıldığı gösteride hükümete istia et çağrısı yapıldı. Gösteride Netanyahu'nun İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını engellediği ve savaşı sonlandırmadığına yönelik dövizler ve pankartlar taşındı. Kentin ana arteri Ayalon Otoyolu'na çıkışlarını demir bariyerler ve kamyonlarla engellemeye çalışan polis bu noktaları aşmaya çalışan göstericilere atlı birliklerle müdahale etti. Zaman zaman polis ile göstericiler arasında arbede yaşanırken bazı göstericilerin ırkçı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e hitaben "Ben-Gvir terörist" sloganı attığı görüldü.

Taş gibi telefon Nokia 3210 yenileniyor: Yılan oyunu geri dönüyor: Artık daha güçlü, daha akıllı! Taş gibi telefon Nokia 3210 yenileniyor: Yılan oyunu geri dönüyor:... Haberi Görüntüle

NETANYAHU'NUN EVİNİN ÖNÜNDE BİNLERCE KİŞİ

Netanyahu'nun konutunun bulunduğu Kayserya kentinde de gösteri düzenlendi. Burada Netanyahu'nun konutu çevresine toplanan binlerce gösterici,  İsrail bayrakları, davul ve düdüklerle toplandı. Göstericiler, "Sen baştasın, sen suçlusun!" sloganları atarak hükümetin istifasını ve erken seçim talep etti. Hükümetin istifası ve Gazze Şeridi'ndeki esirlerin geri getirilmesi için bir an önce anlaşma imzalanmasını isteyen İsrailliler, ülkenin çeşitli noktalarındaki yolları ve kavşakları kapattı. Netanyahu, İsrail ve uluslararası kamuoyunda siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor.

Sınırda Rusları durdurmayı başardılar: Kırım'a yağmur gibi İHA düştü, rafineriler yine patladı Sınırda Rusları durdurmayı başardılar: Kırım'a yağmur gibi İHA düştü, rafineriler... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading