Yandex Metrica

Azerbaycan paylaştı: Şehidin intikamı alındı! SİHA'lar Ermeni hedeflerini yerle bir etti

Azerbaycan paylaştı: Şehidin intikamı alındı! SİHA'lar Ermeni hedeflerini yerle bir etti

Yasa dışı Ermeni grupların silahlı saldırısında bir Azerbaycan askeri şehit olmuştu. Azerbaycan ordusu, "kısas" operasyonunda Bayraktar TB2 ile Ermenistan mevzilerini vurdu ve onları paylaştı.

Dünya

23.01.2024, 19:37

Rus barış güçlerinin geçicici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında, yasa dışı Ermeni grupların silahlı saldırısında bir Azerbaycan askeri şehit olmuştu. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın üçlü mutabakatı ihlal ettiği ve misliyle karşılık verildiği duyurulmuştu. Azerbaycan ordusuna ait Bayraktar TB2 SİHA'larla Ermenistan hedeflerinin vurulduğu anlar paylaşıldı.

Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında bulunan yasa dışı Ermeni silahlı gruplarının ateş açması sonucu 1 Azerbaycan askeri şehit oldu.

Afrika'da savaş adımları! İki ülke arasında gerilim büyüyor: Envanterlerinde Akıncı ve TB2/İHA var! Afrika'da savaş adımları! İki ülke arasında gerilim büyüyor: Envanterlerinde Akıncı... Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN'DAN MİSİLLEME 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında bulunan yasadışı Ermeni silahlı gruplarının, bu sabah saatlerinde Azerbaycan ordusunun Laçın şehri istikametindeki mevzilerini yoğun ateş altına aldığı ve Anar Kazımov isimli 1 Azerbaycan askerinin şehit düştüğünü duyurdu.

Azerbaycan birliklerince karşı tarafın susturulması için misillemede bulunulduğu kaydedilirken, Bakanlık saldırıda şehit olan askerin ailesi ile yakınlarına taziye dileklerini iletti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan egemen eşitlik vurgusu: 'Tutumumuzdan taviz vermeyeceğiz' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan egemen eşitlik vurgusu: 'Tutumumuzdan taviz vermeyeceğiz' Haberi Görüntüle

Son dakika... Tel Aviv sokaklarında tansiyon yüksek: 'Ya ateşkesi kabul edersiniz ya da buraları yakarız' Son dakika... Tel Aviv sokaklarında tansiyon yüksek: 'Ya ateşkesi kabul... Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN ÜÇLÜ MUTABAKATI İHLAL ETTİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Laçın istikametindeki Azerbaycan mevzilerinin yasa dışı Ermeni silahlı güçlerce ateş altına alınması ve bir Azerbaycan askerinin şehit düşmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, bugün meydana gelen kanlı olayın, Ermenistan'ın 10 Kasım 2020'de Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerince imzalanan üçlü bildiriyi kabaca ihlal ettiğini, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik çabalara zarar verdiğini bir kez daha gösterdiği bildirildi.

Bunun, Ermenistan'ın uluslararası arabulucuların çabalarına saygısızlığının da bir göstergesi olduğu vurgulanan açıklamada, "Azerbaycan topraklarında meydana gelen olayın tüm sorumluluğu, yasa dışı silahlı gruplarını komşu devletin topraklarından henüz çekmemiş olan Ermenistan'ın, siyasi ve askeri liderliğine aittir. Azerbaycan topraklarının güvenliğini ve sınırlarının bütünlüğünü sağlamak için tüm uygun önlemler bundan sonra da devam ettirilecektir." ifadeleri yer aldı.

Gazze'de insani felaket derinleşecek! Katil İsrail'in yeni katliamı için tarih verildi Gazze'de insani felaket derinleşecek! Katil İsrail'in yeni katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Ermenistan açıklaması: 'Hiçbir çabadan kaçınmayacağız' Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Ermenistan açıklaması: 'Hiçbir çabadan kaçınmayacağız' Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR TB2'LER ERMENİ MEVZİLERİNİ YERLE BİR ETTİ 

Azerbaycan ordusu, "kısas" operasyonunda Bayraktar TB2 ile Ermenistan mevzilerini vurdu.

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading