Yandex Metrica

Sitede Ara

Bir ülke daha Filistin'i devlet olarak tanıdı: İİT'den yazılı açıklama

Bir ülke daha Filistin'i devlet olarak tanıdı: İİT'den yazılı açıklama

Bahamalar, Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkeler arasına katıldı. Tanıma kararının ardından yazılı bir açıklama yapan İslam İşbirliği Teşkilatı, alınan karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünya

17.05.2024, 03:02

İslam İşbirliği Teşkilatı, Bahamalar'ın Filistin'i devlet olarak tanıma kararı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada söz konusu karardan duyulan memnuniyet dile getirilirken bu kararın Birleşmiş Milletler kararlarıyla örtüştüğü, Filistin halkının meşru haklarının teyit edilmesine ve onların haklı davalarının desteklenmesine katkıda bulunacağı kaydedildi.

Teşkilattan yapılan açıklamada bu tavrın İsrail'in 1967 sınırlarına dönmesi ve Filistin topraklarındaki sömürgeci işgaline son vermesi için destekleyici olduğu belirtilerek bu tür tutumların takdirle karşılandığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca iki devletli çözüme de vurgu yapılarak henüz Filistin Devleti'ni tanımamış olan tüm dünya ülkelerine, Filistin Devleti'ni tanıma çağrısı yinelendi. 

Bahamalar Dışişleri Bakanlığı, Bahamalar'ın iki devletli çözümü desteklediğini ve resmen Filistin'i devlet olarak tanıdığını açıklamıştı. Barbados ve Jamaika da nisan ayında Filistin Devleti'ni tanımıştı.

Jamaika Dışişleri Bakanı Johnson Smith Filistin'in devlet olarak tanınmasıyla ilgili olarak "Jamaika'nın, uzun süredir devam eden (İsrail ile Filistin arasındaki) çatışmayı çözmek için tek geçerli seçenek olarak iki devletli çözümü savunmayı sürdürdüğünü" belirtmişti.

Miçotakis'ten Türkiye ziyareti açıklaması: Hedef işbirliğini derinleştirmek Miçotakis'ten Türkiye ziyareti açıklaması: Hedef işbirliğini derinleştirmek Haberi Görüntüle

FİLİSTİN DEVLETİ'Nİ TANIYAN ÜLKELER

Filistin yönetimi, 193 BM üyesinin 137'sinin Filistin'i devlet olarak tanıdığını belirtiyor. Bazı Avrupa ülkeleri Filistin'i tanıma noktasında adımlar atacağını duyurmuştu. 

ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' Haberi Görüntüle

FİLİSTİN DEVLETİ

Filistin, Yaser Arafat'ın 15 Kasım 1988'de Cezayir'de düzenlenen Filistin Ulusal Konseyi toplantısında başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'nin kurulmasını içeren "Bağımsızlık Bildirisini" ilan etmişti. Türkiye, Filisitin'i tanıyan ilk ülkeler arasında yer alıyor.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading