Yandex Metrica

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye'ye geliyor! Tarih belli oldu

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye'ye geliyor! Tarih belli oldu

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 22-24 Nisan'da Türkiye'ye ziyarette bulunacak. Almanya Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre ziyaret, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100. yılı dolayısıyla gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Steinmeier, siyasi temaslarda bulunmak üzere 24 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelecek. 

Dünya

24.04.2024, 01:43

31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerin ardından yoğun diplomasi trafiğine kaldığı yerden devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ayki programı oldukça yoğun.

12 yıl sonra Kuzey Irak'a ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Türkiye'de konuk edecek. Erdoğan, daha sonra ise ABD'ye resmi ziyarette bulunacak.

Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram zayıflık kokusu yayılıyor Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram... Haberi Görüntüle

ALMANYA CUMHURBAŞKANI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Bu kapsamda Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 22-24 Nisan'da Türkiye'ye ziyarette bulunacak. Almanya Cumhurbaşkanlığından konuya ilişkin yazılı açıklama geldi. Açıklamaya göre ziyaret, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100. yılı dolayısıyla gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Steinmeier'in bu ziyaretle iki ülke arasındaki yakın bağları vurgulamak, özellikle de Almanya'da yaşayan milyonlarca gurbetçi vatandaşın yaşam hikayeleri ve başarı öykülerini takdir etmek istediği ifade edildi.

TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı! TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı! Haberi Görüntüle

GURBETÇİLER ALMANYA'NIN AYRILMAZ BİR PARÇASI

Açıklamada Almanya'da ikamet eden Türk kökenli gurbetçi vatandaşların, 23 Mayıs'ta 75. yılını kutlayacak günümüz Almanya Federal Cumhuriyeti'nin ayrılmaz parçası olduğu vurgulandı. Açıklamanın devamında gelecek haftaki ziyaretin Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye'ye yapacağı ilk ziyaret olduğu belirtildi.

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

EKONOMİK İLİŞKİLER ELE ALINACAK

Steinmeier'in, 22-24 Nisan'daki ziyaretinin İstanbul, Gaziantep ve Ankara'yı kapsayacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Steinmeier'in, binlerce Türk misafir işçinin trenle Almanya'ya doğru yola çıktığı İstanbul Sirkeci Tren İstasyonu'nu ziyaret etmesinin beklendiği ziyarette, Türk-Alman göç deneyimi olan kişilerle bir araya gelmesi, yapacağı tekne gezisinde Alman şirketlerinin temsilcileriyle iki ülke ekonomik ilişkileri üzerine görüşmesinin beklendiği ifade edildi.

Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Haberi Görüntüle

DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET EDECEK

Steinmeier'in ayrıca çeşitli etkinlikler çerçevesinde iş, bilim, sanat, edebiyat, spor çevreleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Steinmeier'in, gezisinin ikinci gününde, depremzedeler için sığınma evini ve inşasını Almanya'nın desteklediği Gaziantep'te bir okulu ziyaret edeceği ve burada 23 Nisan kutlamalarına katılacağı belirtildi.

ABD'ye altın vuruş! Ülkeler teker teker rezervlerini çekiyor ABD'ye altın vuruş! Ülkeler teker teker rezervlerini çekiyor Haberi Görüntüle

ERDOĞAN İLE BİR ARAYA GELECEK

Türkiye'deki temaslarına devam edecek olan Cumhurbaşkanı Steinmeier, siyasi temaslarda bulunmak üzere 24 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelecek. Ankara Üniversitesi'ni de ziyareti planlanan Steinmeier, Anıtkabir'i de ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading