Yandex Metrica

TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı!

TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı!

ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu TikTok'un ABD'deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanacağını içeren yasa tasarısı kabul edildi.  

Dünya

26.04.2024, 01:34

ABD'nin TikTok ile mücadelesi devam ediyor. Temsilciler Meclisi'nde bugün yapılan oylama sonucunda sosyal medya platformu TikTok için ABD'deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını barındıran yasa tasarısı 58'e karşı 360 oyla kabul edildi.

Kabul edilen tasarıya göre, ByteDance'nin TikTok'u satması için 6 aydan 1 yıla kadar süre tanındı. ABD Başkanı Joe Biden, satış konusu gündeme alındığında tasarının 90 gün daha uzatabileceğini vurguladı.

Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya kucak açtı Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya... Haberi Görüntüle

TIKTOK'TAN AÇIKLAMA

TikTok tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"170 milyon Amerikalının ifade özgürlüğünü ayaklar altına alacak, 7 milyon işletmeye zarar verecek ve ABD ekonomisine yılda 24 milyar dolar katkıda bulunan bir platformu kapatacak bir yasak tasarısını bir kez daha araya sıkıştırmak için önemli dış ve insani yardım kılıfını kullanması talihsiz bir durumdur"

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading