Yandex Metrica

Sitede Ara

Afganistan'ı kana bulayan Blackwater Gazze'ye sızdırılmış! Gizli operasyon deşifre oldu

Afganistan'ı kana bulayan Blackwater Gazze'ye sızdırılmış! Gizli operasyon deşifre oldu

ABD'nin askeri nitelikli sivil güvenlik şirketi olarak bilinen, adı Wikileaks belgelerine karışan ve Ortadoğu'yu kana bulayan Blackwater grubu Gazze'ye sızdırıldı. İsrail'in, paralı katilleri gizlice devreye sokarak Mısır sınır kapısının kontrolünü onlara devrettiği iddia ediliyor.

Dünya

15.05.2024, 13:09

Tüm dünyanın tepkisine rağmen Refah'a saldırı düzenleyen İsrail, Gazze-Mısır sınır kapısının kontrolünü Ortadoğu'yu kana bulayan Blackwater grubuna devretmeyi planlıyor.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden olan Haaretz'de yer alan habere göre Refah saldırılarını başlatan İsrail, ABD'nin paralı katil grubu Blackwater ile anlaşarak sınır kapısının kontrolünü özel şirkete devretmek için görüşmeler gerçekleştiriyor. Gizli operasyonu Haaretz deşifre etti.

Amerikan sivil güvenlik şirketi olarak bilinen, Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren paralı asker grubu Blackwater.

Hillary Clinton'dan hadsiz sözler: Yüzlerce yıldır bölgede yaşayan Filistinlileri işgalci ilan etti Hillary Clinton'dan hadsiz sözler: Yüzlerce yıldır bölgede yaşayan Filistinlileri işgalci... Haberi Görüntüle

BLACKWATER'İN GEÇMİŞİ ÇOK KİRLİ!

Sözde güvenlik şirketinin geçmişi oldukça kirli. 1997 yılında Amerikan Deniz Kuvvetleri bünyesinde görev yapmış Erik Prince tarafından kurulan Blackwater, 2004 yılında Irak'ta başlayan ayaklanmaları durdurmak için katliama gönderildi.

Wikileaks belgelerinde adı sıkça yer alan tetikçi grubu, 2010 yılında ABD askerlerinin, güvenlik şirketi Blackwater çalışanlarının Irak'ta bir araca ateş açarak bir babayı öldürdükten sonra eşi ve kızını yaraladığını izlediği belirtilmişti. 2019 yılında ise Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun devrilmesi için görev teklif edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas sözleri dünyada manşet: NATO üyesi lideri eleştirdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas sözleri dünyada manşet: NATO üyesi lideri eleştirdi Haberi Görüntüle

REFAH SINIRINDA BLACKWATER ENDİŞESİ

İsrailli Haaretz gazetesi, pazartesi günü başlayan Refah saldırılarının sınırlandırma taahüdünde bulunarak Hamas'ın Gazze'yi Mısır'a bağlayan sınır kapısı üzerindeki yetkisini reddetmeye çalıştığı iddia edildi. Söz konusu haberde İsrail hükümeti, Blackwater grubu ile sınır güvenliği konusunda anlaşma imzaladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in geçişin kontrolünü devretmeyi kabul ettiğinden haberi olmadığına dikkat çekti. Miller, Beyaz Saray'ın böyle bir anlaşmadan haberi olmadığını iddia ederek yalanlamaya çalıştı.

7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı Operasyonu'ndan birkaç gün sonra, ABD'nin paralı tetikçisi grubu Blackwater'in kurucusu Erik Prince, İsrail'i Hamas tünellerini sular altında bırakmak için ikna ettiğini açıklamıştı. Yaşanan bu olayların üzerine iddialar, Gazze'de Blackwater grubunun gizlice görev yaptığını akıllara getirdi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading