Yandex Metrica

2024 Olimpiyat Oyunları ne zaman başlayacak? Eyfel Kulesi'nin parçaları madalya olacak!

2024 Olimpiyat Oyunları ne zaman başlayacak? Eyfel Kulesi'nin parçaları madalya olacak!

Tüm dünyada heyecanla beklenen 2024 Olimpiyat Oyunları için geri sayım başladı. Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşecek olan 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, görkemle bir açılış töreniyle resmen başlayacak. Sporseverler ülkelerini desteklemek için 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, 2024 Olimpiyat Oyunları ne zaman başlayacak? 

Dünya

23.04.2024, 12:33

33. Yaz Olimpiyat Oyunları, Fransa'nın başkenti Paris'te görkemli bir törenle resmen başlayacak. Dünya'da büyük yankı uyandıran bu turnuvada birçok sporcu kendi bayrakları için savaşacak. 

Su savaşları... Kuraklık isyan getirdi: Yerli halk ve turistler birbirine düştü Su savaşları... Kuraklık isyan getirdi: Yerli halk ve turistler birbirine... Haberi Görüntüle

2024 OLİMPİYAT OYUNLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

1916'da I. Dünya Savaşı, 1940 ve 1944'te ise II. Dünya Savaşı yüzünden gerçekleştirilemeyen oyunlar da hesaba katıldığında 33. Yaz Olimpiyatları, 26 Temmuz Cuma günü saat 22.00'de yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Turnuva Paris şehrinin, Seine Nehri'nde yapılacak.

Nükleer bomba taşıyan Tu-22M3 savaş uçağı düşürüldü: Gökyüzünde alev alan uçak kameralara böyle yansıdı Nükleer bomba taşıyan Tu-22M3 savaş uçağı düşürüldü: Gökyüzünde alev alan... Haberi Görüntüle

OLİMPİYAT OYUNLARI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Olimpik programda sabit yer alan 28 branşa ek olarak breakdans, sportif tırmanış, kaykay ve dalga sörfü de yer alacak. 17 gün sürecek müsabakalarda 10 bin 500 sporcu madalya mücadelesi verecek.

Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2 istifa! Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2... Haberi Görüntüle

EYFEL KULESİ'NİN PARÇALARINDAN MADALYA YAPILACAK

Madalya kazanan sporcular Paris'ten bir parçayı da yanlarında götürebilecek. Eyfel Kulesi'nin tadilatı sırasında değiştirilen parçalar sporcuların boyunlarına asılacak altın, gümüş ve bronz madalyanın içine yerleştirildi.

Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Haberi Görüntüle

55 MİLLİ SPORCU YER ALACAK

Olimpiyatlar'da yer alacak sporcular, atıcılık, atletizm, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, güreş, halter, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ile yüzmede Paris'te madalya mücadelesi verecek.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin sitesinde yer alan ve 15 Nisan'da güncellenen listeye göre, Türkiye Paris 2024'e 55 sporcuyla katılmayı garantiledi. Haziran ayına kadar sürecek kota müsabakalarında olimpiyata katılım gösterecek Türk sporcu sayısının artması bekleniyor.

Öğrencileri tutuklanan Indiana Üniversitesi'nin dekan yardımcısı Filistin destekçilerinin yanında: Gözyaşlarını tutamadı! Öğrencileri tutuklanan Indiana Üniversitesi'nin dekan yardımcısı Filistin destekçilerinin yanında: Gözyaşlarını... Haberi Görüntüle

MEŞALE YAKMA TÖRENİ YUNANİSTAN'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

33. Olimpiyat Oyunları için düzenlenen geleneksel meşale yakma töreni, dün Yunanistan'daki Olympia Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. Hera Tapınağı'nda, geleneksel kostümü içindeki Yunan aktris Mary Mina tarafından yakılan meşaleyi ilk taşıyan isim, Tokyo 2020'de erkekler kürekte altın madalya kazanan Yunan atlet Stefanos Ntouskos oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları boyunca yanacak olimpiyat meşalesi, 26 Nisan Cuma günü Yunanistan'ın başkenti Atina'da yer alan Panathinaiko Stadyumu'nda Paris 2024 Organizasyon Komitesine törenle teslim edilecek.

O sadece bir pisuvar değil! Çin'deki bu icat hayal gücünü zorluyor O sadece bir pisuvar değil! Çin'deki bu icat hayal gücünü... Haberi Görüntüle

GÖREVDEN ALINDI

"Olimpiyat Büyükelçisi" seçilen eski Fransız basketbolcu Emilie Gomis, İsrail'i eleştirdiği paylaşımı nedeniyle bu görevden menedildi.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Dünya


Loading