Yandex Metrica

Nükleer bomba taşıyan Tu-22M3 savaş uçağı düşürüldü: Gökyüzünde alev alan uçak kameralara böyle yansıdı

Dünyanın yakından takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşından korkutan görüntüler gelmeye devam ediyor. Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-22M3 nükleer bombardıman uçağının Stavropol Bölgesi'ne düştüğünü açıkladı. Üç mürettebat tahliye edilirken, bir pilotu arama çalışmaları sürüyor.

Dünya

25.04.2024, 17:18

Rus devlet medya kuruluşu Tass, Rus TU-22M3 stratejik bombardıman uçağının Rusya'nın güneybatısındaki Stavropol'de düştüğünü bildirdi. Kazanın nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, bazı Ukraynalı kaynaklar uçağın vurularak düşürüldüğünü iddia etti.

Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Haberi Görüntüle

RUS UÇAĞI TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ

Sosyal medya platformu Telegram'da paylaşım yapan Dva Mayora kanalına göre, Tu-22M3 savaş uçağının Ukrayna kuvvetlerinin Rus uçakları için kurduğu tuzağa düştüğünü bildirirdi. Rus muharebe havacılığını hava durumu konusunda yanıltmak için kullanılan bu Ukrayna taktikleri Tu-22M3 savaş uçağını aldattığı vurgulandı.

Düşürülen Rus TU-22M3 nükleer bomba uçağı

Rus uçağının tuzağa çekilmesiyle birlikte Ukrayna birlikleri bir dizi füze saldırısı ile  Tu-22M3 savaş uçağını hedef aldı. 

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

RUSYA DOĞRULADI

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetlerine ait bir TU-22M3 stratejik bombardıman uçağının Rusya'nın güneyinde düştüğünü bildirildi.

Bakanlık, uçağın savaş görevini tamamladıktan sonra kendi havaalanına dönerken Stavropol Bölgesi'nin Krasnogvardeisky bölgesinde düştüğünü söyledi.

Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir kubbe kurtarır Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir... Haberi Görüntüle

STAVROPOL NEDEN ÖNEMLİ?

18-19 Nisan gecesi Rusya, Şehid tipi kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle Ukrayna'ya saldırdı. Rusya füzeleri özellikle Tu-22M3 uçaklarından fırlattı. Stavropol sınırının yakınında, Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetlerine ait Tu-22M3'lerin konuşlandığı Mozdok askeri havaalanı (Kuzey Osetya) bulunmaktadır.

Üç mürettebatın kurtarma ekibi tarafından tahliye edildiği, pilotun ise ekipler tarafından hala arandığını ifade etti.

Mühimmat taşımayan uçak yerde herhangi bir hasara yol açmadı. Ukrayna kaynaklarından aktarılanın aksine ilk bulgular kazanın teknik bir arızadan kaynaklandığını gösteriyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading