Yandex Metrica

Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz!

Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz!

ABD'de bulunan dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna'ya yardım olarak kullanılması yönünde alınan karara Kremlin'den sert tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ''ABD hesabını vermek zorunda kalacak.'' ifadelerini kullandı.  

Dünya

21.04.2024, 23:57

ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylama sonucunda Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a tam 95 miyar dolarlık yardım yapılması kabul edildi. Bu yardımın 61 milyar doları ise Ukrayna'ya gönderilecek.

Rus haber ajansı Tass'a röportaj veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'de alınan karar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peskov, kabul edilen bu yasaya Moskova'nın net bir şekilde karşılık vereceği belirtildi.

Birleşmiş Milletler duyurdu: Gazze halkının sağlığı tehlikede Birleşmiş Milletler duyurdu: Gazze halkının sağlığı tehlikede Haberi Görüntüle

''HESAP VERECEKSİNİZ''

Peskov, ''Eğer bu gerçekten böyleyse ABD bunun hesabını vermek zorunda kalacak. Muhtemelen herhangi bir zaman kısıtlaması olmayacak. Bunu çıkarlarımıza en uygun şekilde yapacağız'' ifadelerini kullandı.

Peskov, ABD'de dondurulmuş Rus varlıkları hakkında ise şu ifadeleri kullandı;

''Rus varlıklarına el konulmasına ilişkin yasaya gelince, ayrıntıların çözülmesi gerekiyor. Her halükarda, eğer gerçekten varlıklarımıza el konulması söz konusu ise bu, ABD'nin imajına telafisi mümkün olmayan zararlar verecek, ülkedeki birçok yatırımcıyı yatırdıkları parayı kurtarmaya zorlayacaktır. Çünkü devlet mülkiyeti başta olmak üzere özel mülkiyetin dokunulmazlığı ihlal edilecek.''

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading