Yandex Metrica

Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek

Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek

Dünya Bankası, Türkiye için enflasyon ve büyüme tahminini açıkladı. Banka, Türkiye'de enflasyonun mayısta zirveyi gördükten sonra kademeli olarak gerileyeceğini belirtti. Bankanın raporuna göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3, gelecek yıl ise yüzde 3,6 büyümesi öngörülüyor.

Dünya

08.05.2024, 13:26

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Orta Vadeli Program kapsamında attığı doğru adımlar meyvelerini vermeye başlarken Dünya Bankası'ndan dikkat çeken bir rapor yayımlandı.

Dünya Bankası, Avrupa ve Orta Asya ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 büyümesini bekliyor. Bankanın raporuna göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3, gelecek yıl ise yüzde 3,6 büyümesi öngörülüyor.

Gazze sahilindeki 'işgal limanı' tamamlandı Gazze sahilindeki 'işgal limanı' tamamlandı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜYECEK

Türkiye ekonomisine ilişin değerlendirmelerin yer aldığı raporda, ülke ekonomisinin bu yıl 3 ve gelecek yıl yüzde 3,6 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Dünya Bankası, ocak ayındaki tahminlerinde Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,1 ve gelecek yıl yüzde 3,9 büyüyeceğini tahmin etmişti.

Raporda, makroekonomik konsolidasyon çabalarının yurt içi talebi kısıtlamasının beklendiği aktarıldı.

Kral Abdullah'ın eşi Siyonistlere göz kırptı: İsrail 7 Ekim'de kışkırtıldı Kral Abdullah'ın eşi Siyonistlere göz kırptı: İsrail 7 Ekim'de kışkırtıldı Haberi Görüntüle

''ENFLASYON KADEMELİ OLARAK GERİLEYECEK''

Bankanın raporunda şu ifadelere yer verildi;

"Sıkı para politikasının etkisiyle enflasyonun mayısta zirve yaptıktan sonra kademeli olarak gerilemesi beklenirken, net ihracatın artan katkısıyla 2024 yılından itibaren cari dengenin iyileşmesi öngörülüyor." 

Görünümün mevcut politika duruşunun devamına bağlı olduğu belirtilen raporda, görünüme yönelik risklerin dengeli olduğu belirtildi.

Gizemli hazine arkeologların elini ayağına doladı: Kral tacı ve 600 yıllık mücevherat.. Gizemli hazine arkeologların elini ayağına doladı: Kral tacı ve 600... Haberi Görüntüle

DAHA FAZLA YATIRIM GİRİŞİ 

Söz konusu raporda, yeni ekonomik yönetiminin artan itibarının daha fazla yatırım girişiyle sonuçlanabileceği, bunun da para biriminin istikrar kazanmasına ve ekonomik düzenlemenin hızlandırılmasına yardımcı olabileceği ifade edildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading