Yandex Metrica

Kral Abdullah'ın eşi Siyonistlere göz kırptı: İsrail 7 Ekim'de kışkırtıldı

Kral Abdullah'ın eşi Siyonistlere göz kırptı: İsrail 7 Ekim'de kışkırtıldı

Soykırımcı İsrail, Gazze Şeridi'nde 214 gündür çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan tam 40 bine yakın insanı vahşice katlederken Ürdün Kralı Abdullah'ın eşi Kraliçe Rania, İsraillilerin travmalarını dert edindi. 

Dünya

19.05.2024, 10:17

Kendisi de Filistin kökenli olan Ürdün Kraliçesi Rania, İsrail'in 214 gündür katlettiği Gazzelileri bir kenara bırakarak İsraillilerle empati kurdu. 

Ürdün Kralı Abdullah'ın eşi Kraliçe Rania'nın CBS'ye verdiği demeçler İslam ve Arap dünyasında büyük tepki topluyor.

İran'ın işgal rejimine  attığı füzeleri engelleyen Ürdün kralı Abdullah'ın eşi Rania siyonist esir aileleriyle ''empati'' kurduğunu belirtti. 

Hizbullah'tan İsrail'e saldırı: Askeri sanayi tesisi İHA'larla vuruldu Hizbullah'tan İsrail'e saldırı: Askeri sanayi tesisi İHA'larla vuruldu Haberi Görüntüle

"KENDİMİ İSRAİLLİ ANNENİN YERİNE KOYUYORUM"

Ürdün Kraliçesi, Siyonistlere göz kırparken ayarı kaçırarak "Kendimi, çocuğu rehin alınan İsrailli bir annenin yerine koymak için her gün kendime meydan okuyorum... ve empati kurmaya ve nereden geldiklerini görmeye çalışıyorum" dedi.

"Rehinelerin mümkün olan en kısa sürede evlerine dönmesine ihtiyacımız var" diye ekledi. Filistinlilerin, eğer evleri kaldıysa, geri dönebilmeleri için savaşın bir an önce bitmesine ihtiyacımız var.”

Son dakika: Şifa Hastanesi'nde üçüncü toplu mezar bulundu: 50'ye yakın ceset çıkarıldı Son dakika: Şifa Hastanesi'nde üçüncü toplu mezar bulundu: 50'ye yakın... Haberi Görüntüle

ÜRDÜN KRALİÇESİNDEN İSRAİL'İN ANTİSEMİTİZM İDDİALARINA DESTEK

Ürdün kraliçesi, antisemitizmi "bağnazlığın en kötü türü" ve "saf nefret" olarak nitelendirerek, "Antisemitizm, birine zulmetmeniz veya birine Yahudi kimliği nedeniyle ayrımcılık yapmanızdır" dedi.

Kraliçe Rania, “İsrail bir devlettir. Siyasi politikası var, siyasi partileri var. Dolayısıyla İsrail Devleti'ni eleştirebilirsiniz ancak bu mutlaka antisemitizm anlamına gelmez” dedi ve “İsrail'in eylemlerinden veya politikalarından Yahudi cemaatini sorumlu tutmanın yanlış olacağına” inandığını vurguladı.

İşte Kraliçe Rania'nın skandal röportajından tepki çeken o ifadeler: 

"- İsrail 7 Ekim'de kışkırtıldı

- Hamas Filistin halkını temsil etmiyor

- 7 Ekim'de yaşananlar İsrail halkı için travmatikti

- Yahudilik barış dinidir

- Kendimi çocuğu rehin alınan İsrailli annenin yerine koyuyorum." gibi skandal ifadeler kullanarak İslam dünyasından büyük tepki aldı.

Gazze'de 214 gündür çoğu kadın ve çocuk 40 bine yakın insanı katleden siyonist işgal rejiminin soykırımı dünyada büyük tepki çekerken Ürdün'den gelen açıklama büyük tepki çekti. 

Habere Tepki Ver

0

0

3

1

0

0

0

2

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading