Yandex Metrica

Gazze sahilindeki 'işgal limanı' tamamlandı

Gazze sahilindeki 'işgal limanı' tamamlandı

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Gazze'ye kurulacak geçici limanın tamamlandığını ancak hava şartları nedeniyle Gazze sahiline yerleştirilmek için son taşınmayı yapacak askeri deniz vasıtalarının İsrail'in Aşdod Limanı'nda bekletildiğini söyledi.

Dünya

10.05.2024, 10:29

Günlük basın toplantısında gündeme dair konular hakkında değerlendirmelerde bulunan Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Gazze'ye kurulacak geçici limanın bugün itibarıyla tamamlandığını duyurdu. Fakat şiddetli rüzgar ve dalga nedeniyle Gazze sahiline yerleştirilmek için son taşınmayı yapacak askeri deniz vasıtalarının İsrail'in Aşdod Limanı'nda bekletildiğini söyleyen Singh, geçici limanın ilk önce 8 kamyon ile çalışmaya başlayacağını, tam kapasiteye ulaştığında 150 yardım kamyonunun kullanılabileceğini kaydetti.

Guterres'ten İsrail'e ateşkes uyarısı: 'Bu kaçırılmaması gereken bir fırsat' Guterres'ten İsrail'e ateşkes uyarısı: 'Bu kaçırılmaması gereken bir fırsat' Haberi Görüntüle

"EN İYİ YOL BU DEĞİL"

ABD ve dünyanın diğer ülkelerinden toplanan insani yardımların GKRY'deki limandan The Sagamora adlı bir nakliye gemisi ile Gazze'ye getirilmesi planlanıyor. Gazze'ye yardım ulaştırmanın en iyi yolunun bu olmadığı söyleyen Sözcü Yardımcısı, en iyi yolun kara yolu olduğunu ancak mevcut durumun buna izin vermediğini ifade etti. 

Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk: İsrail müzakereleri Refah'ı işgal etmek için bir kılıf olarak kullanıyor Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk: İsrail müzakereleri Refah'ı işgal etmek... Haberi Görüntüle

REFAH'A SALDIRI

Sözcü Yardımcısı Singh, İsrail'in Refah'a yönelik düzenlediği saldırıları desteklemediklerini söyledi. "Hem kamuoyuna hem de özel konuşmalarda açıkça söyledik." diyen Singh, "1 milyondan fazla sığınmacının bulunduğu Refah'a geniş çaplı bir müdahaleyi desteklemiyoruz. Bu konudaki endişemizi dile getirdik." ifadesini kullandı. 

İsrail'in Refah'a kara saldırı başlatması ve Mısır sınırındaki Sınır Kapısı'nı ele geçirmesiyle ilgili de konuşan Singh, İsrail'in kendilerine Hamas'ın Gazze'ye silah sokmasını engellemek için yapılmış "sınırlı bir operasyon" olduğunu söylediklerini aktardı.

Singh, İsrail'in Gazze'ye giren tüm insani yardım araçlarını denetlemesine rağmen Hamas'ın içeriye silah sokması iddiasıyla ilgili kanıt sunup sunmadıkları sorusuna ise cevap veremedi. pantagon Sözcü Yardımcısı bu soruya, "Ne yazık ki, bu konudaki istihbarat hakkında konuşamam." diyebildi. Refah'a saldırıyla ilgili İsrailli yetkililerle sürekli temas ve iletişim halinde olduklarını söyleyen Sİngh, "İsrail'in operasyonlarının detaylarına" girmeyeceğini söylemekle yetindi.

Yunan profesör Charalambidis korktu: Erdoğan, Doğu Akdeniz'ü Türk denizi yapacak! Yunan profesör Charalambidis korktu: Erdoğan, Doğu Akdeniz'ü Türk denizi yapacak! Haberi Görüntüle

İŞGAL LİMANINA BENZETİLİYOR

Filisitnliler, ABD ve İsrail'in Gazze sahiline inşa ettiği limanı işgal limanı olarak nitelendiriyor. Bu proje hayata geçirilirse 1948'den bu yana Gazze'ye İsrail ve Mısır'ın kontrolünde olmadan ilk kez giriş yapılmış olacak. Ancak İsrail'in limandan girişlere müdahil olacağı biliniyor. Zira Netanhayu hükümeti, liman projesine hiçbir şekilde itiraz etmedi.

İsrailli ırkçı bakan Ben-Gvir yine tahrik etti: 'Filistinliler gönüllü göçe zorlanmalı' İsrailli ırkçı bakan Ben-Gvir yine tahrik etti: 'Filistinliler gönüllü göçe... Haberi Görüntüle

HAMAS ATEŞKESİ KABUL ETTİ

Hamas, dün akşam saatlerinde Katar ve Mısır'ın ilettiği ateşkes ve rehine takası anlaşmasını kabul etmişti. 3 aşamadan oluşan planın 124 gün sürmesi ve 40, 42 ve 42 günlük aşamalarla yürütülmesi öngörülüyordu. Ancak İsrail Savaş Kabinesi, Hamas'ın kabul ettiği ateşkes teklifini "savaşa devam" diyerek cevaplamıştı. 

Türkiye'nin İsrail kararı ülke medyasını panikletti: Bizi en zayıf noktamızdan vurdular Türkiye'nin İsrail kararı ülke medyasını panikletti: Bizi en zayıf noktamızdan... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DE UYGULADIĞI SOYKIRIM

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading