Yandex Metrica

Sitede Ara

Biden'dan Netanyahu'ya WCK uyarısı: 'Kabul edilemez'

Biden'dan Netanyahu'ya WCK uyarısı: 'Kabul edilemez'

ABD Başkanı Biden ile İsrail Başbakanı Netanyahu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden, Netanyahu'ya Gazze'deki World Central Kitchen (WCK) yardım çalışanlarına düzenlenen saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Dünya

19.04.2024, 10:13

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 30 dakikadan az süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden ve Netanyahu'nun gündeminde Gazze'deki World Central Kitchen (WCK) yardım çalışanlarına düzenlediği saldırı ve ateşkes vardı. 

İsrail, World Central Kitchen çalışanı 7 ABD vatandaşını düzenlediği saldırıyla öldürmüştü. Ölümlerle ilgili açıklama yapan Beyaz Saray, İsrail'den olayı hızlıca soruşturması gerektiğini bildirmişti. Biden-Netanyahu görüşmesinde Biden'ın Netanyahu'ya yardım çalışanlarına yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu söylediği belirtildi. 

Akılalmaz olay 2 milyar dolara mâl oldu: Köprüyü havaya uçurup izlediler Akılalmaz olay 2 milyar dolara mâl oldu: Köprüyü havaya uçurup... Haberi Görüntüle

ATEŞKES KONUSU

Görüşmede Gazze'deki ateşkes de görüşüldü. Biden, Netanyahu'ya Gazze'de acil ateşkesin gerekli olduğunu ve İsrail'in gecikmeden anlaşmaya varması gerektiğini söyledi. İran konusu da ikilinin gündemindeydi. Biden, İran'ın tehditlerine karşı İsrail'e verdikleri desteği yineledi. Netanyahu ise  İsrail'in kendini savunabileceğini söylerken, "Bize zarar verenin canını yakacağız" dedi.

Rus hükümeti istifa etti: 5. Putin dönemi başladı: Artık savaşta sınır yok Rus hükümeti istifa etti: 5. Putin dönemi başladı: Artık savaşta... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN ŞAM'A YAPTIĞI SALDIRI

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'da İran'ın konsolosluk binasını vurmuş, yerle bir olan binada İran Devrim Muhafızları'nın Suriye ve Lübnan'dan sorumlu Kudüs Gücü komutanı Muhammed Rıza Zahedi öldürülmüştü. Yapılan açıklamada saldırıda 7 kişinin öldüğü, ölenlerden 3'ünün Devrim Muhafızı Komutanı olduğu bildirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading