Yandex Metrica

Rus hükümeti istifa etti: 5. Putin dönemi başladı: Artık savaşta sınır yok

Rus hükümeti istifa etti: 5. Putin dönemi başladı: Artık savaşta sınır yok

Vladimir Putin, Rusya lideri olarak beşinci dönemine Salı günü Kremlin'in görkemli bir açılışıyla başladı. Ukrayna'da yıkıcı bir savaş başlatan Putin, 6 yıl daha tüm gücü elinde tutacak.

Dünya

17.05.2024, 01:20

Yaldızlı Büyük Kremlin Sarayı'ndaki törende Putin, elini Rusya Anayasası'na koydu ve özenle seçilmiş ileri gelenlerden oluşan bir kalabalığın karşısında onu savunacağına söz verdi. Putin yemin ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Biz birlik ve büyük bir halkız ve birlikte tüm engelleri aşacağız, tüm planlarımızı gerçekleştireceğiz, birlikte kazanacağız" dedi.

Putin, 1999'un son saatlerinde Başkan Boris Yeltsin'in yerine geçmesinden bu yana, Rusya'yı ekonomik çöküşten çıkan bir ülkeden, küresel güvenliği tehdit eden bir dışlanmış devlete dönüştürdü. Avrupa'nın II. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük çatışması haline gelen 2022'deki Ukrayna işgalinin ardından Rusya, Batı tarafından ağır yaptırımlara maruz kaldı ve destek için Çin, İran ve Kuzey Kore gibi diğer rejimlere yöneliyor.

Refah'ta çatışmalar şiddetlendi: Direnişçiler işgalcilere cevap veriyor Refah'ta çatışmalar şiddetlendi: Direnişçiler işgalcilere cevap veriyor Haberi Görüntüle

5. PUTİN DÖNEMİ BAŞLADI

Yaklaşık çeyrek asırdır görevde olan ve Josef Stalin'den bu yana en uzun süre görev yapan Kremlin lideri olan Putin'in yeni görev süresi, anayasal olarak yeniden aday olmaya hak kazanacağı 2030 yılına kadar sona ermeyecek.

Putin ayrıca Kremlin'in uzun koridorlarında yürümeden önce ofisinde kağıtlarına bakarken, göreve başlama törenine giderken bir noktada bir tabloya bakmak için durdu. Onur kıtası karla karışık yağmur ve karla karışık yağmur altında, donma noktasının hemen üzerinde seyreden sıcaklıklarda saatlerce beklerken, Putin Auras limuziniyle Büyük Kremlin Sarayı'na kısa bir yolculuk yaptı. Putin beşinci döneminin ilk anlarını Ukrayna'daki savaşın “kahramanlarına” teşekkür etmek ve Batı'yı tehdit etmek için kullandı.

Putin, Ukrayna'da savaşın başlamasından iki yıldan fazla bir süre sonra, Mart ayında yapılan başkanlık seçimlerini ezici bir farkla kazandı. Batılı ülkeler Rusya'yı seçim sırasında seçmenlere gerçek bir alternatif sunmamakla suçladı; bu suçlama Moskova tarafından reddedildi ve bu da Putin'in Rus halkından güçlü bir destek aldığını gösteriyor.

İspanya'dan İsrail'e karşı yeni adım: İşgalcilere silah taşıyan geminin limanlarda durma talebi reddedildi İspanya'dan İsrail'e karşı yeni adım: İşgalcilere silah taşıyan geminin limanlarda... Haberi Görüntüle

"YALANCI, HIRSIZ, KATİL"

Aleksey Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya, yemin töreni başlamadan dakikalar önce Vladimir Putin'i "yalancı, hırsız, katil" olarak nitelendirdi. Navalny, sosyal medyada yayınlanan videoda, "Ülkemiz bir yalancı, bir hırsız, bir katil tarafından yönetiliyor, ancak bunun sonu kaçınılmaz olarak gelecektir" dedi.

Açıklamalarına devam eden Navalnaya, Rus ordusunun Ukrayna'ya karşı başlattığı geniş çaplı saldırıya atıfta bulunarak, "Onun dümende olmasıyla ülkemiz ne barışa, ne kalkınmaya, ne de özgürlüğe sahip olacak. Bu savaş kanlı ve anlamsız ve bunu Putin dışında kimse istemiyor" diye ekledi.

Onun vaatleri sadece boş değil, aynı zamanda yanıltıcıdır, diyen Navalnaya, "Bu 25 yıl sürer. Bu sefer aynı olacak, "diye belirtti ve" her bir teriminde durum daha da kötüleşiyor ve Putin iktidarda kalırken ne olacağını hayal etmek korkutucu." ifadelerini kullandı.

Navalnaya, "Dünyada ne Rusya'da ne de sınırları dışında hiç kimsenin Putin'e inanmadığından emin olmalıyız." dedi.

Japon deprem uzmanlarından İstanbul için kıyamet senaryosu: İstanbul'da sağlam bina kalmayacak! Japon deprem uzmanlarından İstanbul için kıyamet senaryosu: İstanbul'da sağlam bina... Haberi Görüntüle

HÜKÜMET İSTİFA ETTİ

Öte yandan Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rus Anayasası gereği hükümetin istifasına dair kararnameyi imzaladı. Hükümetin istifasını onaylayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni hükümet kurulana kadar görevi sürdürmesini talep etti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading