Yandex Metrica

Sitede Ara

AB'de hayal kırıklığı ve öfke: Macaristan lideri Viktor Orban istediğini aldı

AB'de hayal kırıklığı ve öfke: Macaristan lideri Viktor Orban istediğini aldı

Avrupa Birliği liderleri Ukrayna için 50 milyar Euro'luk yardım paketini onaylamayı reddeden Macaristan Başbakanı Viktor Orbán ile ikinci kez hesaplaşmak üzere bugün Brüksel'de toplanıyor. Dünya medyası, kritik toplantı öncesi Avrupa Birliği liderlerinin paketi daha önce bloke eden Viktor Orban'ın şartını kabul ettiklerini yazdı.

Dünya

18.05.2024, 07:56

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in verdiği emirle 2022 yılının Şubat ayında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Avrupa Birliği liderleri, bugün Ukrayna'ya mali destek sağlanması hedefiyle özel zirve toplantısında buluşacak. Liderler bugün 14-15 Aralık 2023'teki rutin zirvede AB Komisyonunun 50 milyar Euro'luk yardım paketini onaylamayı reddeden Macaristan'ın muhalefeti nedeniyle kabul edilemeyen bütçe değişikliği önerisini görüşecek.

Guterres'ten İsrail'e ateşkes uyarısı: 'Bu kaçırılmaması gereken bir fırsat' Guterres'ten İsrail'e ateşkes uyarısı: 'Bu kaçırılmaması gereken bir fırsat' Haberi Görüntüle

AB'DE HAYAL KIRIKLIĞI VE ÖFKE

Komisyon, Ukrayna'ya gelecek 4 yılda kesintisiz destek sağlayabilmek için, 2024-27 bütçesine 50 milyar avroluk bir fonun dahil edilmesini isterken İngiliz Guardian gazetesi, konuya ilişkin dikkat çeken bir habere imza attı.

Habere göre; zirve öncesi dün akşam düzenlenen akşam yemeğinde hayal kırıklığı ve öfke karışımı bir hava vardı. İngiliz medyasına konuşan bir AB yetkilisi durumu değerlendirirken "Gerçek bir yol ayrımındayız. Brüksel'deki diplomatlar Ukrayna'nın askeri teçhizat ve mühimmat fonunun tükenmeyeceğini düşünüyor ancak Ukrayna ekonomisindeki durumun Putin'e vereceği mesajdan dolayı endişeliler.'' dedi.

NYT'den Rusları tedirgin eden iddia: NATO savaşa girmeye hazırlanıyor! NYT'den Rusları tedirgin eden iddia: NATO savaşa girmeye hazırlanıyor! Haberi Görüntüle

AB LİDERLERİ UKRAYNA İÇİN ENDİŞELİ

ABD merkezli New York Times gazetesi ise Ukrayna'nın son zamanlarda savaş bölgesinde hiç bir ilerleme kaydedemediğini, ABD yardımlarının kesildiğini hatırlattı. Söz konusu haberde Kiev'in 2 yıl önce başlayan işgalden bu yana en zor dönemlerden birinin içinde olduğu yazıldı. Habere göre; AB liderlerinin en büyük endişelerinden biri, Ukrayna'nın bahar aylarında memurlara, öğretmenlere, doktorlara ödeme yapmak için parasının tükenmesi ihtimali. Temel hizmetlerin devam edebilmesi için acilen paraya ihtiyaç var. AB liderleri de Ukrayna'ya uzun vadeli destek konusunda anlaşamazlarsa bu durum büyük sorun teşkil eder.

Senatörlerin katliam çığlığı: 'Hiroşima ve Nagazaki' deyip Savunma Bakanı'nı fırçaladı Senatörlerin katliam çığlığı: 'Hiroşima ve Nagazaki' deyip Savunma Bakanı'nı fırçaladı Haberi Görüntüle

ORBAN İSTEDİĞİNİ ALDI

50 milyar Euro'luk yardım paketini onaylamayı reddeden Macaristan Başbakanı Viktor Orbán'ı uzlaşmaya ikna etme çabaları son 24 saat içinde iki katına çıktı. Macaristan lideri geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada vetosunu ancak bütçenin her yıl yeniden gözden geçirilmesi halinde kaldıracağını ifade etmişti. The Guardian gazetesine göre üye ülkeler anlaşma taslak metnine bir uzlaşı paragrafı eklemeyi kabul etti. Yeni taslak metni, fon kolaylığının Avrupa Komisyonu tarafından yıllık olarak gözden geçirilmesini öngörüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading