Yandex Metrica

Senatörlerin katliam çığlığı: 'Hiroşima ve Nagazaki' deyip Savunma Bakanı'nı fırçaladı

Senatörlerin katliam çığlığı: 'Hiroşima ve Nagazaki' deyip Savunma Bakanı'nı fırçaladı

ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayındaki seçimleri düşünerek, Refah'a saldırmakta ısrar eden İsrail'e füze sevkiyatını durdurdu. Bu karar ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun 'adamlarını' çileden çıkardı. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Alt Komite toplantısında Savunma Bakanı Austin'i fırçaladı.

Dünya

13.05.2024, 09:20

İsrail'in Amerikan yönetimini nasıl ele geçirdiğini gösteren ibretlik sahneler Washington'da ardı ardına yaşanıyor.

Benjamin Netanyahu ve ona bağlı barbar güçlerin Gazze'de çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 40 bini aşkın insanı öldürmesi, küresel siyonist çeteye derinden bağlı Amerikan senatörlerini tatmin etmedi. 

Netanyahu'yu Refah saldırısından vazgeçme konusunda ikna edemeyen ABD Başkanı Joe Biden, soykırımın devam etmesi halinde 2024 seçimlerinde zor durumda kalacağı için İsrail'e füze yollamayı kesmek zorunda kaldı.

İnsani gerekçelerle değil tamamıyla siyasi çıkar gereği alınan karar cumhuriyetçi siyonist senatörleri çileden çıkardı. 

ABD'den Ukrayna'ya ek askeri yardım: Gönderilecekler arasında HIMARS sistemi Javelin füzeleri de var ABD'den Ukrayna'ya ek askeri yardım: Gönderilecekler arasında HIMARS sistemi Javelin... Haberi Görüntüle

EŞCİNSEL SENATÖR YENİ KATLİAMLAR İSTİYOR

Senato Savunma Tahsisatı Alt Komitesi'nde yapılan oturum, Netanyahu'nun Kongre'deki 'adamlarının' katliam çığlığına sahne oldu.

Oturum sırasında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'i Tel Aviv'e yeterince destek vermediği için azarlayan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, İsrail'e gerek duyduğu her şeyin kayıtsız şartsız gönderilmesi gerektiğini savundu. 

Austin'in "İsrail'e saldırı füzesi değil savunma mühimmatı vereceğiz" mealindeki ifadelerine sinirlenen Graham, "İsrail devletinin düşmanlarını büyük bir tehlike anında yok etmek için gereken silahları vermeyi durdurursak sonra bunun bedelini öderiz. Bu çok ayıp ve çok saçma! İsrail'e, kaybetmeyi göze alamayacakları bir savaşta ihtiyaç duydukları her şeyi verin" diye bağırdı. 

İkinci Dünya Savaşı'nı bitirmek için Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atom bombası atmaya onay verdiklerini hatırlatan Graham, insanları Gazze'de öldürülenlere acımaktan vazgeçmeye çağırdı.

Hizbullah ve Hamas'ın İsrail'i yok etmeyi hedeflediğini söyleyen eşcinsel Graham, "Orada Yahudileri öldürmek isteyenler varken İsrail'e nasıl savaşmaları gerektiğini söyleyemezsiniz" dedi. 

İsrail ile Mısır anlaştı! İşgalci askerler çekiliyor: Refah Sınır Kapısı insani yardım geçişlerine yeniden açılıyor İsrail ile Mısır anlaştı! İşgalci askerler çekiliyor: Refah Sınır Kapısı... Haberi Görüntüle

MCCONNELL: KAMPÜS KOMÜNİSTLERİNE BOYUN EĞMEYİN

Bir başka Cumhuriyetçi Senatör Mitch McConnell ise Joe Biden'ı 'kampüs komünistlerine boyun eğmekle' suçlarken, İsrail'e yardımı esirgemenin çok yıkıcı olacağını savundu. McConnell, "Yardımları durdurmak İsrail karşıtı solun iştahını kabartacak, dışarıda ise İran'ı ve onun terörist vekillerini cesaretlendirecektir" dedi. 

Michael McCaul ve Mitch McConnell

Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul ise Biden yönetiminin silah sevkiyatını duraklatması karşısında 'dehşete düştüklerini' ifade ederek, bu durumun İsrail'in Hamas ve Hizbullah'a karşı caydırıcılığını zayıflatacağını ileri sürdü. 

McCaul, "Amerikan vatandaşlarının da rehineler arasında bulunduğu ve onların serbest bırakılması için müzakerelerin sürdüğü bir dönemde yönetimin dar görüşlü, stratejik hatası, bir müttefik olarak sarsılmaz bağlılığımızın sorgulanmasına neden oluyor" açıklaması yaptı.

Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers da katliamların devamını destekleyerek şu ifadeleri kullandı: 

"Yönetim, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını sürdürmek ve İsrail'in kendini koruyabilmesini, aynı zamanda Hamas'ı yenmesini sağlamak için silah sevkiyatına devam etmelidir."

İsrail'in ateşlediği Amerikan bombaları, Gazze'nin Refah bölgesinde iki kardeşi böyle şehit etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading