Yandex Metrica

Sitede Ara

Zor sorular John Kirby'i terletti: 'Sorumluluk İsrail'e ait'

Zor sorular John Kirby'i terletti: 'Sorumluluk İsrail'e ait'

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, basın mensuplarının İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin sorduğu soruları cevaplarken bir hayli zorlandı. Kaçamak cevaplar veren Kirby, katliamlardan İsrail'in sorumlu olduğunu ifade etti.

Dünya

14.02.2024, 13:16

Günlük basın bilgilendirme toplantısında Gazze'deki son durumu ve İsrail ordusunun saldırmaya hazırlandığı Refah'a ilişkin güncel gelişmeleri değerlendiren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, kendilerinin Gazze'de sivillerin hedef alınmaması yönünde her gün İsrail'i uyardıklarını belirterek Netanyahu yönetiminin bu mesajları büyük ölçüde aldığını savundu. Bir gazetecinin "O zaman neden İsrail her gün onlarca Filistinliyi öldürmeye devam ediyor?" şeklindeki sorusuna kaçamak cevap veren Kirby, İsrail'in, ABD'nin en önemli müttefiklerinden biri olduğunu ancak günün sonunda egemen ve bağımsız bir devlet olarak kendi askeri kararlarını alıp uyguladığını söyledi.

Hizbullah'tan bir ilk: Taberiye kentindeki İsrail hava üssü vuruldu Hizbullah'tan bir ilk: Taberiye kentindeki İsrail hava üssü vuruldu Haberi Görüntüle

İSRAİL'E "REFAH'A GİRME" ÖNERİSİ

Kirby, İsrail'in güvenilir ve uygulanabilir bir plan olmaksızın Refah'a saldırmasını istemediklerini yineleyerek "Siviller göz önünde bulundurulmadan Refah'a girilmemesi konusundaki endişelerimizi Başbakan (Binyamin) Netanyahu dahil İsrailli muhataplarımıza defalarca ilettik. Dün de Başkan Biden'ın söylediği gibi çok fazla sivil kaybı var." şeklinde konuştu. Muteber planın ne olduğu yöneündeki soruya da cevap vermekte zorlanan Kirby, "Ancak İsrail böyle bir planı hazırlayıp getirdiğinde değerlendirebiliriz." diye karşılık verdi. Kirby ayrıca bu planı hazırlaması gereken tarafın belli olduğunu ve bunu beklediklerini söyledi.

İsrail medyası tarih verdi: Başka bir ülkeye daha saldıracaklar İsrail medyası tarih verdi: Başka bir ülkeye daha saldıracaklar Haberi Görüntüle

GÜVENİLİR PLAN NEDİR?

Kirby, brifingin sonlarına doğru bir zor soruyla daha karşılaştı. Bir nuhabirin  "Siz Refah için güvenilir plan lazım diyorsunuz, peki İsrail'in sivilleri öldürdüğü Gazze'nin diğer yerleri için, mesela kuzeyi için, muteber bir planı mı vardı?" şeklindeki sorusuna cevap veremeyen Kirby, Gazze'deki saldırıların plan ve icrasından İsrail'in sorumlu olduğunu ifade etmekle yetindi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading