Yandex Metrica

Sitede Ara

Kokunuz sivrisineğin ilgisini çekiyor olabilir! İşte sivrisineğin bazı insanları daha çok ısırmasının nedenleri!

Kokunuz sivrisineğin ilgisini çekiyor olabilir! İşte sivrisineğin bazı insanları daha çok ısırmasının nedenleri!

Yaz aylarında çok sık görülen sivrisinek ısırıkları bazı insanları daha çok etkiliyor. Yapılan araştırmalar bunu, bazı insanların farklı kokulara sahip olmasına bağlıyor. Peki insanı kaşıntıdan ölecek noktaya getiren bu sinekler hangi kokuları seviyor?

Yaşam

23.01.2024, 19:59

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Kokular sivrisinekleri nasıl etkiliyor? İşte cevaplar...

"Sivrisinekler beni yine çok ısırmış, sana niye dokunmuyor?" gibi yakınmaları duyanlarınız vardır. Bu ilk başta saçma gelse de yapılan araştırmalar bunun gerçeklik payı taşıdığını gösteriyor. Yani sivrisinekler bazı insanları daha çok seviyor. 

ABD’de yürütülen çalışmaya göre indol, nonanol, oktenol ve laktik asit gibi moleküllerin, sivrisineklerin dikkatini çeken kokular oluşturduğu tespit edildi. Bu sineklerin özellikle karbondioksit gazına ve terle atılan bazı asitlere ilgisi olduğu belirlendi. Bu nedenle metabolizma hızını yükselten durumlarda sivrisineklere daha çok maruz kalma riski var. 

Film setinde yönetmenini öldürmüştü! Ünlü oyuncu bir kez daha çığrından çıktı! Yaptıklarıyla pes dedirtti! Film setinde yönetmenini öldürmüştü! Ünlü oyuncu bir kez daha çığrından... Haberi Görüntüle

PARFÜM VE SABUN SİVRİSİNEKLERİ KAÇIRIYOR

Fiziksel egzersizler hamilelik veya bazı hormonların arttığı durumlarda metabolik hızımızın artması, daha fazla karbondioksit ve terle laktik asit gibi maddeleri salgılamamıza yol açtığı için bu durumda sivrisineklere daha çok maruz kalabiliyoruz. Bununla birlikte sabun veya parfüm kokusunun ise sivrisineklere cazip gelmediği gösterilmiş.

Sivrisinekler insan vücudunda belli bölgelerde daha çok iz bırakıp kaşıntıya yol açıyor. Bu durumun nedeni ise bakteri florasının daha yoğun olarak bulunduğu vücut bölgelerinin sivrisineklerin ilgisini çekmesi.

Bu arada özellikle alerjik bünyeli kişilerde sivrisinek ısırıklarının daha rahatsız edici boyutlara ulaşması mümkün.

Ünlü rapçi Kolera'nın son halini görenler şaştı kaldı! Sosyal medyada verdiği pozlar gündem oldu! Ünlü rapçi Kolera'nın son halini görenler şaştı kaldı! Sosyal medyada... Haberi Görüntüle

TURUNCU, KIRMIZI VE SİYAHI SEVİYORLAR

Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu diziye geri mi dönüyor? Başrol oyuncusundan açıklama geldi! Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu diziye geri mi dönüyor? Başrol oyuncusundan... Haberi Görüntüle

Öte yandan çalışmalar özellikle bazı renklere sivrisineklerin daha fazla geldiğini gösteriyor. Sivrisinekler yeşil, mor, mavi ve beyazın daha soğuk tonlarını görmezden gelmeyi tercih ediyor. Bunun yanında turuncu, kırmızı ve siyahlar bu sineklere cazip geliyor. İnsan derisinin kırmızı ve turuncu aralıkta ve uzun dalga boyunda yer almasından dolayı sivrisineklere cazip gelebildiği düşünülüyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading