Yandex Metrica

Hesaplarınıza şifre koyarken bir daha düşünün! Dünyanın en kolay şifresine yasak geliyor!

Hesaplarınıza şifre koyarken bir daha düşünün! Dünyanın en kolay şifresine yasak geliyor!

Tüm dünyada milyarlarca kişinin şifre koyarken ilk başvurdukları parola '12345' artık kullanılmayacak. Alınan bu yeni kararla en basit şifre için İngiltere harekete geçti. 

Yaşam

05.05.2024, 21:46

Bilişim korsanlarının hedefi haline gelen kolay şifreler koyan bireylerin güvenlik açığı oluşmaktadır. Sosyal medya hesapları, veri hesapları ve banka hesaplarına '12345' veya '123456' şifresini koyan 23 milyon kullanıcı internet korsanlarının hedefi haline geldi.

Dünyaca ünlü şarkıcıdan kötü haber! Otel odasında kriz geçirdi! Hayranları durumundan endişeli... Dünyaca ünlü şarkıcıdan kötü haber! Otel odasında kriz geçirdi! Hayranları... Haberi Görüntüle

KİŞİSEL VERİLERE KOLAY ŞİFRE YASAĞI

Kişisel verilerin korunması amacıyla İngiltere cihazların güvenliğini arttırmak adına yeni bir yasa yürürlüğe soktuklarını duyurdu.

Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı akıllı telefonlar, kapı zili, telefonlar, diber saldırılara karşı korunması amacıyla hazırladıkları tasarı hakkında bilgi verdi. 

Fit haliyle düşman çatlattı! 9 kilo veren ünlü türkücünün son hali pes dedirtti! Zayıflamasının sırrını paylaştı! Fit haliyle düşman çatlattı! 9 kilo veren ünlü türkücünün son... Haberi Görüntüle

YASAKLI ŞİFRE: '12345'

Yapılan yeni düzenleme kapsamında '12345' gibi benzer şifreler artık kullanılmayacak.

Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanı Jonathan Berry'nin yaptığı açıklama kapsamında,  "Gündelik yaşam giderek bağlantılı cihazlara bağımlı hale geldikçe, internetin yarattığı tehditlerin çoğaldığını ve büyüdüğünü görüyoruz. Bugünden itibaren yürürlüğe giren bu yasalar, tüketicilerin kişisel gizliliklerinin, verilerinin ve mali durumlarının güvende olmasını sağlayacak ve Birleşik Krallık'ı dünyada çevrimiçi olmak için en güvenli yer haline getirmeye kararlıyız" denildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Loading