Yandex Metrica

Kullanıcılara ciddi zararı oldu! Yeni sosyal medya platformu Türkiye'de kullanıma kapatıldı!

Kullanıcılara ciddi zararı oldu! Yeni sosyal medya platformu Türkiye'de kullanıma kapatıldı!

Meta şirketine bağlı olan ve yakın zamanda kullanıma sunulan İnstagram ile entegre edilmiş Threads, Rekabet Kurulu kararınca Türkiye'de kullanıma kapatıldı.

Yaşam

30.04.2024, 16:46

META şirketi bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Threads, İnstagram ile entegre olmuş şekilde verileri paylaşıyordu. Ancak Rekabet Kurulu ise bugün itibariyle geçici tedbir kararı alınmasının ardından bugün kullanıma kapatıldı.

Justin Bieber baba oluyor! Hailey Bieber'in karnı burnunda pozları dünya basınında olay yarattı! Justin Bieber baba oluyor! Hailey Bieber'in karnı burnunda pozları dünya... Haberi Görüntüle

REKABET KURULU'NDAN KAPATMA KARARI

META şirketinden yapılan açıklamada ise Threds'in Türk hukukuna ve yasaya uyduklarını belirterek, "Bu geçici tedbir kararına katılmamakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm hukuki şartlarına uyduğumuza inanıyoruz ve bu karara itiraz edeceğiz. Rekabet Kurumunun geçici tedbir kararı, bize Türkiye'de Threads'i geçici olarak durdurmak dışında hiçbir seçenek bırakmıyor. Rekabet Kurumu ile yapıcı bir şekilde iletişim kurmaya devam edeceğiz ve Threads'i Türkiye’deki insanlara mümkün olan en kısa sürede tekrar sunmayı umuyoruz." dedi.

Günümüz aşk ilişkilerine yeniden bakış: Kimler Geldi Kimler Geçti dizisi Zombieing ve Submarining ilişki nedir? Günümüz aşk ilişkilerine yeniden bakış: Kimler Geldi Kimler Geçti dizisi... Haberi Görüntüle

İÇERİKLERİ KORUMA ALTINA ALINACAK

Threads hesabını dondurmak ve kapatmak için zaman verileceğini ancak uygulama tekrar faaliyete geçeceği zaman ise verilerin tekrar etkin olableceği açıklaması yapılıken, "Threads tekrar Türkiye'ye döndüğü takdirde, profilini dondurmayı seçen kişilerin gönderileri ve başkalarının gönderileriyle olan etkileşimleri tekrar görünür olacak. Profillerini donduran kişiler diledikleri zaman 'Bilgilerini İndir' aracı üzerinden gönderilerini indirebilecek ve mevcut içeriklerini muhafaza edebilecek. Türkiye'de Facebook, Instagram, WhatsApp veya diğer META hizmetleri ile diğer ülkelerde Threads kullanımı bundan etkilenmeyecek." açıklaması yapıldı.

Demet Evgar'ın kaldırım ortasında çıldırdığı anlar: Her geçen dönüp bir daha baktı Demet Evgar'ın kaldırım ortasında çıldırdığı anlar: Her geçen dönüp bir... Haberi Görüntüle

TEHLİKE BÜYÜK

Geçtiğimiz ay Rekabet Kurulu, Threads'ın İnstagram'a bağladığı için durumu kötüye kullandığı üzerine açılan soruşturmada META Platforms, Inc. (META) hakkında tedbir kararı verilmişti. 

Rekabet Kuurlu, Thedars'ın kullanıcıların onayı olmadan instagram ile entegre olmasının telafisi olmayan sorunlara yol açabileceği ifade edildi. 

Ayrıca META'nın pazar girişine engel olarak reklam verenlerin erişiminin zorlaştığı bildirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Loading