Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası PPK özetini yayımladı: Para politikası duruşu sıkılaştırılabilir!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası PPK özetini yayımladı: Para politikası duruşu sıkılaştırılabilir!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK)'nın toplantısının sonucunda, enflasyon oranlarında belirgin bir bozulma yaşanması halinde, para politikasında sıkılaşmaya gidileceği belirtildi.

Ekonomi

12.03.2024, 22:02

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) toplantı özetini yayınladı. Toplantı özetinde, enflasyon oranlarında belirgin bir bozulma yaşanması halinde, para politikasında sıkılaşmaya gidileceği belirtildi.

Özet metninde ek olarak, yurt dışı finansman imkanlarında iyileşme görüldüğü ifade edildi.

PPK özetinde, “Sıkı para politikasını destekleyen makroihtiyati politikalar, TL varlıklara talebi canlı tutarak reel değerlenmeyle enflasyonun ana eğiliminde iyileşme sağlayacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin cesareti kelebek etkisi yarattı: O ülkeler de harekete geçti! Türkiye'nin cesareti kelebek etkisi yarattı: O ülkeler de harekete geçti! Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayında politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 45 seviyesinde sabit tuttu. Fatih Karahan başkanlığında gerçekleştirilen ilk toplantı olarak belirtildi. 8 toplantı sonrasında faiz artırım süreci sona erdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading