Yandex Metrica

Emekliye 'Yok Artık' dedirtecek ödeme: Acele edin, başvurular başladı

Emekliye 'Yok Artık' dedirtecek ödeme: Acele edin, başvurular başladı

Milyonlarca emekli, maaşlarındaki ek zam beklentisiyle dolu gözlerle beklerken, maalesef istedikleri artışı alamadılar. Bu durumda, maaşlarının her gün enflasyonla birlikte erimesiyle karşı karşıya kaldılar. Geçinme zorluğu çeken bu büyük kitle için bir umut ışığı doğdu. Bu son dakika duyurusu, emekliler arasında sevinç ve umut dolu bir heyecan yarattı. Başvuruların başlamasıyla birlikte, şartları sağlayan her emekli, bu ek ödemenin hayatlarına bir nefes gibi geleceğini düşünüyor.

Ekonomi

20.05.2024, 14:31

Emekliler, maaşlarına gelecek olası bir zam haberiyle büyük bir merak içinde bilgi araştırmaya devam ediyorlar. Enflasyondaki artışın etkisiyle maaşlarına ek bir zam talep eden emekliler, emeklilere zam gelecek mi sorusuna yanıt arıyor. Ancak gelen son dakika bilgisi, emekliler için sevindirici bir gelişme olarak geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, beklenen haberleri sıraladı. Emeklilere yönelik müjde niteliğinde bir gelişme yaşandı. 2 bin liralık ek ödeme yapılacak. Başvurular hemen başladı ve şartları sağlayan herkesin hesabına ödeme yapılacak.

Mehmet Şimşek'ten Bahçeli'ye destek teşekkürü: Açıklamaları çok kıymetli! Mehmet Şimşek'ten Bahçeli'ye destek teşekkürü: Açıklamaları çok kıymetli! Haberi Görüntüle

İHTİYAÇ SAHİBİ EMEKLİLERE 2000 TL DESTEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, emeklilerin nefes almasını sağlayacak yeni bir destek programını başlattı. Bozbey, emeklilerin bütçelerine katkı sağlamak ve harcamalarını desteklemek amacıyla çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, "Bu çerçevede, ihtiyaç sahibi emeklilerimize 2000 TL tutarında destek çeki dağıtımına başlıyoruz" dedi.

İslam Memiş'ten 'Trump' uyarısı: Bu hafta... İslam Memiş'ten 'Trump' uyarısı: Bu hafta... Haberi Görüntüle

ACELE EDİN, BAŞVURULAR BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'yı sosyal belediyecilik anlayışıyla buluşturmanın ve verilen sözleri yerine getirmenin mutluluğunu ifade etti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesi sadece gençleri değil, olgun gençleri de unutmadıklarını vurgulayan Başkan Bozbey, "Emekli hemşehrilerimizin bütçesine katkı sunmak, bir nebze de olsa harcamalarına destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, ilk olarak ihtiyaç sahibi emeklilerimize 2000 TL değerinde destek çeki dağıtımına başlıyoruz. Kurban Bayramı’nda dağıtımına başlanacak olan destek çekleri için 16-26 Mayıs tarihleri arasında bbbsosyalyardimlar.bursa.bel.tr web sayfamız ya da Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı’na gelerek dilekçeyle başvuruda bulunabilirsiniz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak dayanışma ağıyla tüm kenti saracak, ihtiyaç sahibi tüm hemşehrilerimize ulaşacağız. Vatandaşımızın hayatına dokunan, yaşanan ekonomik krizin etkilerini azaltacak sosyal projelerle Bursa’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm büyüklerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorine zam mı geliyor? İşte 22 Temmuz 2024 akaryakıt fiyatları Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorine zam mı geliyor? İşte... Haberi Görüntüle

ARA ZAM GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere yönelik ara zammın gündemlerinde olmadığını belirtti.

Bakan Işıkhan, Temmuz ayı için ara zammın olup olmayacağına ilişkin sorulan bir soruya cevap olarak, "Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan veya sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz." dedi.

Bu bağlamda, Temmuz ayında asgari ücretli ve emekliye ara zam yapılmayacağı resmiyet kazanmış oldu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading