Yandex Metrica

Çalışanları kıskandıran emekli destek paketinin içinde yok yok: Sosyal destek ödemesi, indirim kartı ve Temmuz zammı!

Çalışanları kıskandıran emekli destek paketinin içinde yok yok: Sosyal destek ödemesi, indirim kartı ve Temmuz zammı!

Emekliler, 2024 yılı sizin yılınız olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bakanlık tarihin en büyük maaş zammı için kolları sıvadı. 65 yaş aylığı, engelli maaşı, sosyal yardım ödemeleri ve yeni destek paketi, çalışanları kıskandırdı.

Ekonomi

21.05.2024, 22:04

Aile Bakanlığı, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara müjdeyi verirken, bir müjdeli haberde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. 6 aylık enflasyon verilerinin netleşmesine az bir süre kala sosyal yardım ödemelerine güncelleme gelirken, maaşlara da tarihi bir refah payı geliyor.

5 aylık enflasyon rakamlarının belirlenmesiyle birlikte sosyal destek ödemeleri, emekli maaşlarına öncü olacak memur maaşlarına Temmuz ayında gelecek zam oranının yüzde 15 oranında gelmesi kesin gözüyle bakılıyor. Maaş zammına ek olarak emeklilere özel destek paketi açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal devlet kapsamında vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli aylıkları gibi sosyal destek ödemelerine zam yapma kararının ardından bir müjde de Bakan Işıkhan'dan geldi.

Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Dış yükümlülükleri azaltıyoruz Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Dış yükümlülükleri azaltıyoruz Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE ARA ZAM MÜJDESİ

Türkiye'de 10 milyon SSK'lı, 715 bin Bağ-Kur'lu, 2 milyon 304 bin Emekli Sandığı'ndan olmak üzere 15 milyondan fazla kişi emeklilik, malullük, ölüm aylığı ile dul ve yetim maaşı alıyor.

Temmuz ayında yapılacak olan emekli zammı ise direkt olarak 15,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Bu sebepten dolayı milyonlarca kişinin gözü Temmuz ayında yapılacak olan emekli zammına çevrilmiş durumda. 2024'ün ilk dört ayında açıklanan enflasyon verisi ise yüzde 18,72 oldu.

SSK (4a) ve Bağ-Kur (4b) ve Emekli Sandığı (4c) emeklileri için bu Oran Mayıs ve Haziran enflasyonu ile birlikte kritik önem taşıyor. Merkez Bankası'nın tahminine göre 6 aylık enflasyon yüzde 25 seviyelerini bulabilir. Bu oran ise emekli maaşlarına gelecek zammı belirleyecek.

Yeni doğalgaz gemisi ne zaman geliyor? Bakan Bayraktar canlı yayında tarih verdi Yeni doğalgaz gemisi ne zaman geliyor? Bakan Bayraktar canlı yayında... Haberi Görüntüle

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNE ZAM GELİYOR

Sosyal devlet kapsamında Aile Bakanlığı, vatandaşlara destek ödemelerine aralıksız olarak devam ediyor. Bakan Göktaş sosyal yardım ödemelerine Temmuz ayında tarihi bir zam geleceğini duyurdu. Peki sosyal yardım ödemeleri ne kadar olacak?

65 Yaş aylığı, 6 aylık enflasyon artışı baz alınarak, tekrardan güncellenecek. güncel olarak 4 bin 747 lira 80 kuruş olan 65 yaş aylığının, 5 bin 200 lira seviyelerine çıkacağı iddia ediliyor.

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Maaşlara dev zam geldi 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE DESTEK PAKETİNİN İÇERİSİNDE NELER VAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile emeklilerin yüzünü güldürdü. Emeklilere özel olarak maaş zammının yanında bir de sosyal refah imkanı barındıran yeni destek paketinin içinde yok yok.

Aile Bakanlığı'nın katkılarıyla hayat kalitesini artırmaya yönelik yapılan çalışmanın içerisinde emekliler için market, giyim, ulaşım, ücretsiz konaklama gibi ek ve özel imkanlar barınıyor. İşte emeklilere gelmesi muhtemel ek ayrıcalıklar;

Tarım Kredi Kooperatif marketleri başta olmak üzere, gıda konusunda emeklilere ayrıcalık,

Giyim mağazalarında sıra beklemeden alışveriş, emeklilere özel indirim kartı,

Türk Hava Yolları uçakları ile indirimli uçuş imkanı, emeklilere ayrıcalıklı bilet satışı,

Yüksek Hızlı Tren biletlerinde gerekli şartları sağlayan emeklilere ucuz bilet imkanı,

Kamuya ait restoran ve kafelerde, indirimli menü avantajı.

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading