Yandex Metrica

Sahte yağ tuzağına dikkat! 1 ayda arabasında 241 bin 630 TL'lik hasar çıktı

Sahte yağ tuzağına dikkat! 1 ayda arabasında 241 bin 630 TL'lik hasar çıktı

İstanbul'da bir vatandaş, geçen ay aldığı aracında beklenmedik bir sorunla karşılaştı: Arabasında 241 bin 630 TL'lik bir hasar tespit edildi. Aracından gelen tuhaf sesleri anlamak için bir tamirciye başvuran vatandaş, ustanın yaptığı inceleme sonrasında ortaya çıkan masraflar karşısında şok yaşadı.

Ekonomi

20.05.2024, 17:31

İstanbul'da bir vatandaş, 1 ay önce satın aldığı aracından garip sesler duyduğunu fark etti. Ayrıca aracın performansında da belirgin bir düşüş hissetti. Endişelenen sürücü, hemen kendi usta arkadaşının yanına gitti. Motor ustası, aracı detaylı bir şekilde incelediğinde araçta sahte yağ kullanıldığını tespit etti.

Ünlü ekonomist duyurdu: Dolar tetiklenecek! 50 liraya kadar... 19 Temmuz 2024 döviz kurları Ünlü ekonomist duyurdu: Dolar tetiklenecek! 50 liraya kadar... 19 Temmuz... Haberi Görüntüle

241 BİN 630 TL'LİK HASAR ÇIKTI

Vatandaş, aracında 241 bin liralık masraf olduğunu öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Ralf Surki, Show Haber'e konuya dair yaptığı açıklamasında "Motorundan sahte yağ kullanılmasından dolayı, motor revizyonu gerekiyor" dedi.

Motor ustası Ferhat Lafci ise sahte yağın zararına değinerek, "İçerisinde katık paketleri ve bazı yağlardan oluşan katkılardan dolayı motorun ısının yükselmesini engelliyor. Sahte yağlarda ise bunlar olmadığı için motor ısı yükseliyor ve sahte yağlar yanarak kurum olarak siyah duman şeklinde atılıyor. Yağ eksilmesi oluyor ve metal metala sürttüğü için motorda ciddi sorunlar yaşanıyor" ifadelerinde bulundu.

Son dakika: AK Parti'den emeli maaşı açıklaması: Ortaya bazı rakamlar çıktı Son dakika: AK Parti'den emeli maaşı açıklaması: Ortaya bazı rakamlar... Haberi Görüntüle

SAHTE YAĞ NASIL ANLAŞILIR?

Uzmanlar, sahte motor yağlarında dahi kapaklar ve QR kodların kopyalanabildiğini belirtiyor. Ayrıca, farklı bidonların kullanılmasıyla maliyetin düşürüldüğünü ifade ediyorlar. Gerçek yağların genellikle orijinal kutularıyla satıldığı bilgisini paylaşan uzmanlar, ancak aynı kutuların alt kısmından delinerek içlerine sahte yağların konulduğu uyarısını yapıyorlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

3

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading