Yandex Metrica

Vatan size minnettar! Ampute Milliler Avrupa Şampiyonu

Vatan size minnettar! Ampute Milliler Avrupa Şampiyonu

Ampute Futbol Milli Takımı, İspanya'yı 6-0 yenerek Avrupa'da üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.

Spor

23.01.2024, 18:00

Başarılarıyla 85 milyon vatandaşın göğsünü kabartan Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu.



Millilerin bu başarısı 7'den 70'e herkesi sevince boğdu. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahaya akın eden teknik heyet ve futbolcular gözyaşları içerisinde birbirlerine sarıldı. 

Polonya'nın Krakow kentinde düzenlenen şampiyonanın final maçında İspanya'ya karşı golleri 6. ve 10. dakikalarda Ömer Güleryüz, 21. dakikada Kemal Güleş, 24. dakikada Rahmi Özcan, 26. dakikada yine Ömer Güleryüz ve 42. dakikada bir kez daha Kemal Güleş kaydetti. Türkiye, İspanya'yı 6-0 yenerek adını zirveye yazdırdı. 

Ampute Futbol Milli Takımımız son olarak 2017 yılında İstanbul'da düzenlenen şampiyonada da mutlu sona ulaşmış ve böylece üst üste ikinci kez aynı sevinci yaşamış oldu. 

Ampute Futbol şampiyonası 4 yılda bir düzenleniyor, maçlar ise 50 dakika oynanıyor. 

Ferdi Kadıoğlu transferinde gelişme: Bana sordular, alırsanız tebrikler dedim Ferdi Kadıoğlu transferinde gelişme: Bana sordular, alırsanız tebrikler dedim Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Şampiyonu olan millileri sosyal medya hesabında yayınladığı mesajla kutladı. Erdoğan, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" diye yazdı.


Sebastian Szymanski Fenerbahçe'den ayrılacak mı? Sebastian Szymanski'yi hangi takımlar istiyor? Sebastian Szymanski Fenerbahçe'den ayrılacak mı? Sebastian Szymanski'yi hangi takımlar istiyor? Haberi Görüntüle

GAZİLER GÜNÜ HEDİYESİ OLDU

Fenerbahçe'de ayrılık rüzgarı! İrfan Can Kahveci takımdan ayrılıyor mu? Fenerbahçe'de ayrılık rüzgarı! İrfan Can Kahveci takımdan ayrılıyor mu? Haberi Görüntüle

UEFA RESMİ HESABINDAN KUTLADI

UEFA, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nı ilk sırada tamamlayan Türkiye'yi tebrik etti. UEFA'nın twitter'daki sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Ampute Futbol Milli Takımı'nın finalde İspanya'yı 6-0 yendiği belirtilerek, "Tebrikler Türkiye" ifadesine yer verildi.



Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Voleybol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kulübü, Beşiktaş Kulübü ve Trabzonspor Kulübü başta olmak üzere, birçok spor kulübü ile federasyon da milli takımın başarısını kutladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading