Yandex Metrica

Sitede Ara

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud tarihi anlaşmayı imzaladı: 'Kardeş Türkiye'ye derin şükranlarımızı sunuyoruz'

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud tarihi anlaşmayı imzaladı: 'Kardeş Türkiye'ye derin şükranlarımızı sunuyoruz'

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, Türkiye ile ülkesi arasındaki Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması'nı imzaladı.

Dünya

21.03.2024, 23:55

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye ile ülkesi arasındaki Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması'nı imzaladığını duyurdu. "Somali ile Türkiye arasında onaylanmış Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması'nı imzaladım. Bu tarihi anlaşma, ulusumuzun güvenli ve müreffeh bir geleceğe doğru yolculuğunda yeni bir sayfaya işaret ediyor." ifadesini kullanan Somali Cumhurbaşkanı, Anlaşmanın, her türlü yasa dışı faaliyetle mücadele konusunda ortak bir kararlılığı bünyesinde barındırdığını ve Somali'nin deniz güvenliği için gerekli olduğunu vurguladı. Mahmud, "Kardeş Türkiye'ye, bölgedeki barış, istikrar ve refahın sağlanmasına yönelik sarsılmaz ve zamanında destek ve bağlılıklarından dolayı derin şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde görüş belirtti. 

İsrail saldırıları esirlerin can güvenliğini tehlikeye atıyor: Hamas, esirleri koruyan grupla iletişimin kesildiğini duyurdu İsrail saldırıları esirlerin can güvenliğini tehlikeye atıyor: Hamas, esirleri koruyan... Haberi Görüntüle

"ANLAŞMA DENİZ KUVVETİ OLUŞTURMAMIZI SAĞLAYACAK"

Hasan Şeyh Mahmud, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Somali Federal Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında onaylanmış Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasını imzaladım. Federal Parlamentomuzun Halk Meclisi tarafından kabul edilen bu tarihi anlaşma, ulusumuzun güvenli ve müreffeh bir geleceğe doğru yolculuğunda yeni bir sayfaya işaret ediyor. Anlaşma, her türlü yasa dışı faaliyetle mücadele konusunda ortak bir kararlılığı bünyesinde barındırıyor ve deniz güvenliğimiz için gerekli olan yetenekli bir deniz kuvveti oluşturmamızı sağlayacak. Anlaşma aynı zamanda mavi ekonomimizi güçlendirecek, önemli ekonomik sektörleri geliştirecek ve halkımız ve bölgemiz için fırsatlar yaratacak. Kardeş Türkiye Cumhuriyeti'ne, bölgedeki barış, istikrar ve refahın sağlanmasına yönelik sarsılmaz ve zamanında destek ve bağlılıklarından dolayı derin şükranlarımızı sunuyoruz."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading