Yandex Metrica

Seçim sonrası ilk açıklama! Aliyev Karabağ'a özel parantez açtı: Tarihi önem taşıyor

Seçim sonrası ilk açıklama! Aliyev Karabağ'a özel parantez açtı: Tarihi önem taşıyor

Azerbaycan'da dün gerçekleştirilen seçimde rekor oy alarak bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen İlham Aliyev'den sonuçlara ilişkin ilk açıklama geldi. Aliyev, dün gerçekleştirilen ve ülkenin tüm topraklarını kapsayan cumhurbaşkanı seçiminin Azerbaycan halkı için özel tarihi önem taşıdığını belirtti.

Dünya

09.02.2024, 12:33

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev seçimleri gözlemlemek için Azerbaycan'da bulunan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Genel Sekreteri Sergey Lebedev'i kabul etti. Söz konusu görüşme sonrası Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi. 

Hayalet uçuş radarları uykuda yakaladı: Ukrayna pilotlarından Vietnam taktiği Hayalet uçuş radarları uykuda yakaladı: Ukrayna pilotlarından Vietnam taktiği Haberi Görüntüle

"TARİHİ ÖNEM TAŞIYOR"

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre Aliyev, kabuldeki konuşmasında, dünkü seçimlerin ilk kez ülkenin tüm topraklarını kapsadığına dikkati çekerek, Hankendi, Şuşa ve diğer bölgeler de dahil olmak üzere tüm bölgelerde seçim düzenlenmesinin Azerbaycan halkı için özel tarihi önem taşıdığını vurguladı.

Batı Balkanlar Erdoğan diyor: En beğenilen liderler arasında 1 numara Batı Balkanlar Erdoğan diyor: En beğenilen liderler arasında 1 numara Haberi Görüntüle

"BÜYÜK DÖNÜŞ PROGRAMI 2026'DA TAMAMLANACAK"

Zorunlu göçmenlerin bir kısmının ata yurtlarına geri döndüğünü belirten Aliyev, Büyük Dönüş Programı diye nitelendirdikleri bu sürecin ilk aşamasının 2026'da tamamlanacağını bildirdi.

Soykırım ortağı ABD çark etti: İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni silah paketi Soykırım ortağı ABD çark etti: İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni... Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN'DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Dün gerçekleştirilen erken seçimde Azerbaycanlılar, ülkeyi 7 yıl yönetecek yeni cumhurbaşkanını seçmek için dün sandık başına gitmişti. Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde de sandıklar kurulmuş, böylece ilk kez Azerbaycan'ın tüm topraklarında seçim yapılmıştı.

Son dakika: İsrail ordusu Refah sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdi Son dakika: İsrail ordusu Refah sınır kapısının Gazze tarafını ele... Haberi Görüntüle

31 YIL SONRA SANDIK BAŞINA GİTTİLER

Öte yandan Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da, bir zamanlar ayrılıkçı Ermeni yönetimin "başkent" olarak kullandığı Hankendi'de, Hocalı'da, Hocavend'de, Ağdere'de, Ağdam'da, Cebrayıl'da, Fuzuli'de, Zengilan'da, Gubadlı'da, Laçın'da ve Kelbecer'de seçmenler, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nı seçebilmek için oy kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading