Yandex Metrica

Soykırım ortağı ABD çark etti: İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni silah paketi

Soykırım ortağı ABD çark etti: İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni silah paketi

Soykırımın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan ve Netanyahu'ya sonsuz destek veren ABD, geri adım attı. ABD, en az 1 milyar dolarlık mühimmatı İsrail'e göndermek için adım attı.

Dünya

16.05.2024, 14:41

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 8 ay geride kaldı. Netanyahu'nun zorba ordusu, şimdiye kadar 36 bine yakın masum Filistinliyi katletti. Eşi benzeri görülmemiş soykırımda 78 bin kişi de yaralandı. Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah'e geniş kapsamlı oprasyon hazırlığında. ABD ise geniş kapsamlı operasyona karşı çıkıyor. Soykırımın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan ABD, İsrail'e silah göndermeme kararı alırken mühimmat sevkiyatını da durdurdu ancak bugün Wall Street Journal gazetesi dikkat çeklen bir habere imza attı.

Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını hiç önemsemedi! Yunan adasına giden Türklerin yüzüne tükürdüler: Küfür gibi menü kapağını... Haberi Görüntüle

1 MİLYAR DOLARLIK SİLAH YARDIMI

Habere göre; Biden yönetimi, İsrail'e mühimmat gönderilmesi için harekete geçti. ABD, en az 1 milyar dolarlık mühimmatı İsrail'e göndermek için adım attı. İsrail'e sağlanması planlanan silahlar arasında tank mühimmatı, askeri araç ve havan topu bulunduğu belirtildi. Satışın tamamlanması için Kongre'nin onayı gerekiyor. Açıklanan paket yaklaşık 700 milyon dolarlık tank mühimmatı, 500 milyon dolarlık taktik araçlar ve 60 milyon dolarlık da havan mermisi içeriyor.

Şehri sular altında bırakma fikri bakın kimden çıkmış: Her şey hazırdı ama engellendim! Şehri sular altında bırakma fikri bakın kimden çıkmış: Her şey... Haberi Görüntüle

YAZILI GÜVENCELER VERİLMESİ TALEP EDİLMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere ABD Başkanı Joe Biden, 8 Şubat’ta partisinden gelen baskı üzerine Ulusal Güvenlik Memorandumu yayımlamıştı. Bununla ABD’den askeri yardım alan ve çatışmalara karışan tüm ülkelerin uluslararası hukuka uymaları ve insani yardımları engellememeleri konusunda inandırıcı ve güvenilir yazılı güvenceler vermeleri talep edilmişti.

Trump'ı vuran gencin arabasından çıkanlar şoke etti: İşte eski başkanı kurtaran o an Trump'ı vuran gencin arabasından çıkanlar şoke etti: İşte eski başkanı... Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN SİLAH TEHDİDİ

ABD Başkanı Joe Biden, 9 Mayıs'ta yaptığı açıklamada ise yerinden edilmiş 1,5 milyondan fazla insanın barındığı Refah'a büyük bir saldırı düzenlemesi halinde İsrail'e silah yardımlarını askıya alacağını ifade etmişti. Biden'ın bu açıklamasına hem ABD'de Cumhuriyetçi Partiden hem de İsrail tarafından tepki gelmişti.

Trump'tan dikkat çeken karar! Suikast mahalline geri dönüyor Trump'tan dikkat çeken karar! Suikast mahalline geri dönüyor Haberi Görüntüle

BLINKEN DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da 13 Mayıs tarihinde aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana tutulan Gazze'ye saldırılarda çocukların, kadınların ve erkeklerin öldürüldüğü ya da zarar gördüğü olaylar göz önünde bulundurulduğunda İsrail'in bazı durumlarda uluslararası insancıl hukuka uygun bir şekilde hareket etmediğini değerlendirmenin makul olduğunu açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading