Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye Rambo silahına kavuştu: Uçaksavar mermisi atan ağır makineli tüfek envanterde

12,7 mm'lik uçaksavar mermisi atan ağır makineli tüfek CANİK M2 QCB tüm testleri geçerek TSK envanterine girdi.

Savunma

30.03.2024, 12:30

İhracat rekorları kıran CANİK TP9 ve METE adlı tabancaların üreticisi Samsun Yurt Savunma (SYS) kritik bir başarıya daha imza attı. Platform Makineli Tüfeği (PMT 12,7) projesi kapsamında uçaksavar mermisi atan ağır makineli tüfeği geliştirip hazır eden SYS firması, CANİK M2 QCB adı verilen silahı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etti. 

Son 3 yıldır Ar-Ge ve ekipmanlara yönelik yaklaşık 600 milyon TL yatırım yapılan CANİK M2 QCB, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından kalifiye edilerek envantere dahil edildi. Dünyanın önde gelen hafif silah üreticisi Samsun Yurt Savunma, bu başarıyla birlikte Türkiye'yi ağır makineli tüfek konusunda yurtdışına bağımlılıktan kurtarmış oldu. 

F-16'dan umudu kesen ABD, Rus uçağına göz dikti! Tanesine 20.000 bin dolar verip Sovyet dönemi savaş uçağı alacaklar F-16'dan umudu kesen ABD, Rus uçağına göz dikti! Tanesine 20.000... Haberi Görüntüle

20 BİN NAMLU ATIM ÖMRÜYLE REKOR KIRDI

Türkiye'nin tek yerli ve milli uçaksavarı CANiK M2 QCB, Savunma Sanayii Başkanlığı ile 45 günlük süre içerisinde Amerikan TOP ve NATO standartlarında 23 farklı testin hepsini hatasız ve tekrarsız tamamlayarak, daha önce görülmemiş bir sonuç elde etti. Bu kalifikasyon ve test sürecinde, 200 binin üzerinde mermi kullanıldı. Buzlanma ve kirlenme testlerini dünyada başarı ile tamamlayan tek silah olduğu gibi 20 bin namlu atım ömrü ile de dünya rekorunu kırdı. 

Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Haberi Görüntüle

ŞİMDİDEN 2 BİN ADET İHRAÇ EDİLDİ

Kurumun ürettiği CANİK TP9 adlı tabanca ABD'deki yarışmalarda son 6 yılda 4 kez birinci seçilmiş ve Amerikan güvenlik güçlerinin en çok tercih ettiği tabanca unvanını kazanmıştı. SYS firması TP9'la elde ettiği ihracat başarısını şimdi ağır makineli tüfekle devam ettirmesi bekleniyor. 

Türkiye'nin tek ve en büyük kalibre makineli tüfeğini başarıyla imâl eden SYS, bu silahtan 2 bin adet ihraç etmek üzere sözleşme imzaladı. 

Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Haberi Görüntüle

AĞIR MAKİNELİ TÜFEK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Şirketin yaptığı açıklamada görüşlerine yer verilen SYS Genel Müdürü Utku Aral, halk arasında uçaksavar olarak bilinen 12,7 mm makineli tüfeğin yerlileştirilmesi ve bu performans ile kalifiye edilmesinin Türkiye’nin savunma sanayinin en büyük başarılarından biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"CANiK markamız ile ülkemizin gücünü daha da ilerilere taşımaya devam ediyoruz. Ekibimizle birlikte yıllar süren Ar-GE ve muazzam bir çalışma sonucu hayata geçirdiğimiz Türkiye'nin tek ve en büyük kalibre makineli tüfeği ile ülkemizin ithal bağımlılığına son verirken, 2022 yılı içerisinde sevk edilmek üzere 2 bin adetin üzerinde de ihracat bağlantısı yapılmıştır. Savunma Sanayii Başkanlığı, Silahlı Kuvvetler ve kolluk kuvvetlerinin bizlere duyduğu güven ve verdiği destekten dolayı şükranlarımızı sunarız. Samsun Yurt Savunma olarak Türkiye’nin savunma sanayi alanında dünyanın yükselen değeri olması için çalışmaya devam edeceğiz."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Loading