Yandex Metrica

Sitede Ara

Reklam Görseli

Menopoz sonrası bunu yaşarsanız hemen doktora gidin! Kanser ihtimali var

Kadınlar yaşları ilerledikçe yumurtalıklarındaki aktivite kayboluyor. Bu durum adet döngüsünün bitmesiyle yani menopozla sonuçlanıyor. Bazı kadınlarda menopoz sonrası süreçte de kanamalar yaşanabiliyor. Uzmanlara göre bu durumun 6 aydan uzun sürmesi tehlikeli.

Sağlık

05.05.2024, 14:04

Menopoz bir kadının yumurtalıklarının aktivitelerini kaybetmesi sonucu adet döngüsünün kalıcı olarak kesilmesi olarak biliniyor. 

Ancak bazen bu dönem sonrası da kanamalar görülebiliyor. 

Jinekolog Dr. B Ramesh'e göre menopoz sonrası kanama endişe verici bir durum. 

Zira bu tür hastalarda kanamanın nedeni bir polip veya iyi huylu bir tümör olabilir. 

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz sütü nasıl yapılır? Yan etkisi var mı? Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz... Haberi Görüntüle

İYİ HUYLU KANAMALARIN 2 NEDENİ VAR

6 aylık kanamasız bir dönemden sonra oluşan patolojik kanamalar iyi huylu ya da kötü huylu nedenlerden kaynaklanabiliyor. 

İyi huylu nedenlerden doğan kanamalar iki nedenle oluşabiliyor.

Birincisi dışarıdan alınan hormon ve benzeri ilaçlara bağlı kanamalar, ikincisi de iyi huylu hastalıklardan olan kanamalar. 

İster istemez tok tutuyor, aynı zamanda yağ yakıyor! Haberi okuyunca her gün yiyeceksiniz İster istemez tok tutuyor, aynı zamanda yağ yakıyor! Haberi okuyunca... Haberi Görüntüle

Öfke kontrolü kalbi koruyor! Araştırmada ortaya çıktı Öfke kontrolü kalbi koruyor! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

MENOPOZ SONRASI NEDEN KANAMA OLUR?

Menopoz döneminde yaşanan kanamanın nedeni vajen denilen haznenin içindeki iyi huylu bir polip ya da vajen kanseri, rahim ağzında gelişen yara ya da kanser, rahim kanalında gelişebilecek herhangi bir iyi huylu veya gelecekte kötüye dönüşebilecek tümörler, yumurtalıkta gelişmiş olan östrojen üreten iyi huylu bir tümör olabileceği gibi yumurtalık kanserine kadar giden geniş bir yelpazedeki yumurtalık tümörleri de kanamaya neden olabiliyor. 

Bunun dışında genel sistemik hastalıklara bağlı olarak da nadir de olsa kanamalar yaşanabiliyor. 

Ayrıca menopozun ileri dönemlerinde dokuların atrofisine bağlı iyi huylu kanamalar da olabiliyor.

Beslenme uzmanı en zararlı meyveyi açıkladı! Şeker komasına sokuyor Beslenme uzmanı en zararlı meyveyi açıkladı! Şeker komasına sokuyor Haberi Görüntüle

Omega 3 nedir? Omega 3 takviyeleri ne işe yarar? Omega 3 takviyeleri herkes tarafından kullanılır mı? Omega 3'ün yan etkisi var mı? Omega 3 nedir? Omega 3 takviyeleri ne işe yarar? Omega... Haberi Görüntüle

RİSK FAKTÖRLERİ NELER?

Endometrial karsinom adıyla bilinen rahmin iç yüzeyini kaplayan kanser için risk faktörleri; artan yaş, yerine getirilmeyen östrojen tedavisi, geç menopoz, çocuk sahibi olmamak, polikistik over sendromu, obezite, diyabet veya ailede bu tarz bir hastalık öyküsü olup olmaması. 

Şayet bir kadın dışarıdan menopozdaki şikayetlerini gidermek için östorojen ilaçları kullanmamasına karşın, kanaması varsa altında farklı nedenler aranıyor. 

Bu nedenle kanama olduğu anda mutlaka hekime gidilmesi gerekiyor. 

Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk çileklerde o ihtimal yüksek Bu sene yediğiniz çileklere dikkat edin! Büyük ve şekli bozuk... Haberi Görüntüle

Terazi burçları bugün mutfakta dikkatli olsun! Başak kadınlarına jinekolog uyarısı! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Terazi burçları bugün mutfakta dikkatli olsun! Başak kadınlarına jinekolog uyarısı!... Haberi Görüntüle

KANAMALARIN YÜZDE 5'İ KANSER KAYNAKLI

Menopoz sonrası kanaması olan tüm bu hastaların rahim ağzı kanserini dışlamak için mutlaka bir değerlendirmeye ihtiyaçları var. 

İlaç kullanılmadığı halde, ortaya çıkan kanamalarda miktar ve süreden bağımsız olarak, rahim içi kalınlığının boyutuna bakmadan biyopsi yapılması gerekiyor. 

Kadının menopoza girdiği günden itibaren yaşamının sonuna kadar ortaya çıkan tüm kanamalarda; dışarıdan alınmış ilaçlara bağlı değilse yaklaşık yüzde 95’i iyi nedenli kanamalar olmasına karşın, yüzde 5’i kanser kaynaklı olabiliyor. 

Kalp krizi Kalp krizi "ben geliyorum" diyor! İşte en ilginç ama en... Haberi Görüntüle

ERKEN EVRELERDE GERÇEKLEŞİYOR

Jinekolojik kanserli kişilerde vajinal kanama genellikle en erken evrelerde gerçekleşiyor. 

Bu nedenle menopoz döneminde az ya da çok, uzun ya da kısa, kırmızı ya da kahverengi kanama nasıl olursa olsun mutlaka en kısa sürede hekime başvurulması gerekiyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading