Yandex Metrica

Sitede Ara

Kış aylarında D vitamini takviyelerini unutmayın! Kemik sağlığı için önem taşıyan D vitamini yüksek dozda alınmamalı!

Kış aylarında D vitamini takviyelerini unutmayın! Kemik sağlığı için önem taşıyan D vitamini yüksek dozda alınmamalı!

İnsan vücudunun yaz aylarında güneş ışığından ürettiği D vitamini, kış aylarında haliyle yeteri kadar üretilemiyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için son derece önem taşıyan bu vitamini kış aylarında takviye olarak almak gerekiyor. Ancak D vitamininin fazlası bir hayli zararlı olabilir.

Sağlık

23.01.2024, 19:55

D vitaminini fazla almak ne gibi zarara yol açar? İşte cevaplar...

D vitamini, insan vücudunun yaz aylarında güneş ışığından ürettiği bir kimyasal. Ancak kış aylarında vücudumuz güneşten yeterince üretemez. Soğuk algınlığı ve grip mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirmek için D vitaminini takviye olarak almamız gerekir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

EKİM'DEN MAYIS'A KADAR TAKVİYE ŞART

Özellikle Ekim'den Mayıs'a kadar olan kış aylarında D Vitamini takviyesi yapmamız çok önemli. Çünkü bu takviye, güneşten doğal olarak D vitamini üretecek kadar güçlü. 

Yakın dönemde yapılan araştırmalar, D vitaminin sindirimden dolaşıma kadar birçok vücut sisteminin korunmasında önemli olduğunu belirledi. Yetersiz seviyedeki D vitamini inflamatuar bağırsak hastalıklarına ve akciğer enfeksiyonlarına kapı açıyor. Aynı zamanda bağırsakta bulunan yararlı bakterilerin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayan D vitamini, bağırsakta bulunan bu bakterilerin hem sayısını sayısını hem de çeşidini artırıyor.

Kemik sağlığı için de çok büyük olumlu katkıları olan D vitamini, çocuklarda görülen raşitizm ve yetişkinlerde görülen osteoporoz gibi hastalıklar üzerinde de etkili.

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte istihdam edilecek alanlar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte... Haberi Görüntüle

FAZLASI ZARAR

Ancak aşırı D vitamini almak bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Fazla dozda bu vitamini tüketen vücut fazla kalsiyumu silme yeteneğini kaybeder. Bu da bulantı, mide ağrısı, kusma veya kabızlık gibi sindirim sorunlarına, yorgunluk, iştahsızlık, dehidrasyon ve böbrek hastalıklarına sebep olur.

Sıcak havalarda ortaya çıkıyor! İşte akrep sokmalarına karşı hayat kurtaran müdahale yöntemleri Sıcak havalarda ortaya çıkıyor! İşte akrep sokmalarına karşı hayat kurtaran... Haberi Görüntüle

KİM, NE KADAR TAKVİYE ALMALI?

D vitamini tüketimi kişinin bedenine, cinsiyete ve yaşına bağlı olarak değişir. 12 ayın altındaki çocuklar günde 10 mcg; 1-13 yaş arası çocuklar ise 15 mcg D vitamini almalıdır. 14 ila 70 yaş arası kişiler için ise ideal doz günde 15 mcg'dır.

Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış yiyormuşuz Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış... Haberi Görüntüle

GÜNEŞTE DOZ AŞIMI OLMUYOR

Güneş ışığından ise D vitamini doz aşımı mümkün değil. Bu maruziyet sadece cilt hasarı ve cilt kanseri riskini artırır. Bunun için uzun süre güneşte kalınacaksa cilt mutlaka örtülmeli veya koruyucu kremler kullanılmalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading