Yandex Metrica

Sitede Ara

Arabanızı yıkarken sakın bunları kullanmayın! Körlüğe ve kısırlığa sebep oluyor

Arabanız temiz ve parlak olsun diye içeriğinden emin olmadığınız temizleyiciler kullanıyorsanız bir kez daha düşünün. Onkolog Evgeny Khodakovsky bu ürünlerin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirtiyor. 

Yaşam

08.05.2024, 10:28

Arabanızı sık sık yıkıyor musunuz?

Bunu yaparken farklı içerikte temizleyiciler, cilalar ve kimyasallar kullanıyorsanız kendinizi büyük bir riske attığınızın farkında olmalısınız. 

Roma kapısından sular akıyor! Türkiye'deki antik şehir böyle görüntülendi Roma kapısından sular akıyor! Türkiye'deki antik şehir böyle görüntülendi Haberi Görüntüle

GÖRME KAYBI VE KISIRLIĞA YOL AÇIYOR

Onkolog Evgeny Khodakovsky oto kimyasallarının görme kaybı ve kısırlık gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini belirtti.

Khodakovsky, bazı yıkama şampuanlarında üreticilerin maliyetleri düşürmek için bir tür etanol, metil veya izopropil alkol kullandığını söyledi.

Bunlar camın üzerine püskürtüldüğünde sıvı aşağı doğru akarak hava girişlerine giriyor ve alkol buharları arabanın iç kısmına girerek cama, yüzeylere ve en sonunda kişinin akciğer duvarlarına yerleşiyor.

Libidosu en yüksek beş burç belli oldu! İçlerinde sizin burcunuz da var mı? Libidosu en yüksek beş burç belli oldu! İçlerinde sizin burcunuz... Haberi Görüntüle

Bülent Şakrak 'deli saçması' dedi! Ceyda Düvenci'yi aldatma iddialarına kaçamak yanıtlar verdi! Bülent Şakrak 'deli saçması' dedi! Ceyda Düvenci'yi aldatma iddialarına kaçamak... Haberi Görüntüle

SİNİR SİSTEMİ VE KALP SAĞLIĞINI ETKİLİYOR

Khodakovsky, bu maddelerin sinir ve kardiyovasküler sistemlerde kronik problemlere bile yol açabildiğini dile getirdi.

Metanolün özellikle tehlikeli olduğunu ve körlük dahil görme sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. 

Doktor, metanolün 2000 yılından bu yana yasaklandığını ancak halen temizleyicilerde ve antifrizde kullanıldığını hatırlattı. 

Ayrıca birçok deterjan vücutta biriktiğinde kısırlığa neden olabilen aktif maddeler içeriyor. 

Bütün gerçekleriyle duyurdu! Alişan dizilerde rol almamasının nedenini ilk kez açıkladı! Bütün gerçekleriyle duyurdu! Alişan dizilerde rol almamasının nedenini ilk kez... Haberi Görüntüle

Uzun yaşamın sırrı bu rakamda! Söyleyenler yüz yaşını görüyor Uzun yaşamın sırrı bu rakamda! Söyleyenler yüz yaşını görüyor Haberi Görüntüle

YAZ GELMEDEN KLİMALARI TEMİZLETİN

Otomobil servis merkezleri teknik direktörü Nikita Rodionov da yaz mevsimi gelmeden arabadaki klimaların bakımının yapılması gerektiğini söyledi. 

Zira sağlık için kış boyu kullanılmayan klimaların hem bakımı hem de temizliğinin yapılması şart.

Klimada nem ve mikropartiküllerin birleşiminin çeşitli zararlı mikroorganizmalar bulunabiliyor. 

Uzman, özellikle alerjisi olanların ve astımlıların sıklıkla kirli bir klima sistemi nedeniyle ataklarını şiddetlendiğini belirtiyor. 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Yaşam


Loading