Yandex Metrica

Kalp krizi "ben geliyorum" diyor! Kol ve bacaklarda bu belirtiler varsa dikkat!

Kalp krizi "ben geliyorum" diyor! Kol ve bacaklarda bu belirtiler varsa dikkat!

Bir kalp hastalığı şekli olan koroner arter hastalığı, kalbe giden kan damarlarının, yağlı maddelerin birikmesi sonucu daralmasıyla oluşuyor. Bu hastalığın belli başlı belirtileri olsa da bacak ve kollarda yaşanan bazı semptomlar da koroner arter işareti olabilir. Bu bölgelerde uyuşma şikayeti olanlar mutlaka bir kardiyologdan yardım almalı.

Sağlık

23.01.2024, 19:41

Koroner arter hastalığı nedir? Koroner arter hastalığı belirtileri nelerdir? Koroner arter hastalığı tedavi edilebilir mi? İşte cevaplar...

Kalbe giden kan damarları vücutta yağlı madde biriktikçe daralır ve kalbe giden kan akımı kısıtlanır. Bu durum, bir kalp hastalığı şekli olan koroner arter hastalığına yol açar. 

Vücuttaki saklı tehlike: Diyetisyen Güneş Güler'den ödeme karşı güçlü adımlar... Vücuttaki saklı tehlike: Diyetisyen Güneş Güler'den ödeme karşı güçlü adımlar... Haberi Görüntüle

KORONER ARTER HASTALIĞI BELİRTİLERİ 

Göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı ve bayılma gibi belirtilerle ortaya çıkan bu hastalık kol ve bacaklarda da bazı semptomlar oluşmasına yol açar. 

Arabanızı yıkarken sakın bunları kullanmayın! Körlüğe ve kısırlığa sebep oluyor Arabanızı yıkarken sakın bunları kullanmayın! Körlüğe ve kısırlığa sebep oluyor Haberi Görüntüle

AYAK VE KOLLARDAKİ UYUŞMALARA DİKKAT!

Ayak ve kollardaki uyuşmalar da bu duruma işaret edebilir. Genellikle kalpten uzuvlara kan götüren atardamarların daralmasıyla ortaya çıkan bacaklardaki uyuşma, kalbe giden atardamarla ilgili sorunların olduğunu veya olabileceğini gösterir. 

Yine bacak ve kollardaki zayıflık ve soğukluk da bu hastalığa işaret eder. Soğukluğa, mavi ayak sendromu olarak bilinen ayaklardaki mavi veya mor bir görünüm de eşlik edebilir. Bu, kanın yeterince oksijen almadığının bir işareti olabilir.

Merdivenler kadınlar için tehlikeli! Araştırmada ortaya çıktı Merdivenler kadınlar için tehlikeli! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

AYAKTAKİ ŞİŞME KALPTE SORUN OLDUĞUNU GÖSTEREBİLİR

Ayak ve alt bacaklardaki şişme de, kalbin düzgün çalışmadığının bir başka işareti. Sıvı sıklıkla vücutta birikerek üst bacaklara ve kasıklara bile ulaşabilir. 

Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, bir kardiyoloğa gitmeniz faydalı olabilir. Özellikle ailenizde kalp sorunları geçmişi varsa veya kan kolesterol seviyeniz yüksekse düzenli kontrollerinizi mutlaka yaptırmalısınız. Aksi takdirde kalp krizi gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading