Yandex Metrica

Burnumuzda doğal antibiyotik taşıyoruz! Alman bilim insanları keşfetti

Bakteriyel enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan antibiyotikler insan vücudunda doğal olarak bulunuyor. Alman bilim insanlarının araştırmasına göre burundaki belirli bakterilerin ürettiği epifadin molekülü bakteriyel hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

Sağlık

15.02.2024, 22:12

Alman bilim insanları, burundaki belirli bakteriler tarafından üretilen ve antibiyotik etkisi olan epifadin adlı bir molekülü keşfetmek için insan burnunun derinliklerine indi. 

Staphylococcus epidermidis bakteri türünün spesifik suşlarından üretilen bu madde, patojen mikroorganizmaları öldüren ve yeni antibiyotiklerin geliştirilmesinde öncü yapı olarak kullanılabilecek, daha önce bilinmeyen bir antimikrobiyal bileşik sınıfının ilk örneği.

İnsan burnu, derisi ve bağırsağı hem iyi huylu hem de patojenik bakteriler tarafından kolonize edilir. Bu mikroorganizmalar mikrobiyom adı verilen yapılarda bir arada yaşarlar. Eğer mikrobiyom dengesizleşirse patojenler çoğalabilir ve hastalanırız. 

Ameliyat olduktan sonra bunu asla tüketmeyin! Kanama riskini artırıyor Ameliyat olduktan sonra bunu asla tüketmeyin! Kanama riskini artırıyor Haberi Görüntüle

Tatlısız yapamıyorsanız mutlaka okuyun! Sürekli tatlı isteği... Tatlısız yapamıyorsanız mutlaka okuyun! Sürekli tatlı isteği... Haberi Görüntüle

EPİFADİN TÜM İNSANLARDA VAR

Epifadin, hemen hemen tüm insanların dermal ve nazal mikrobiyomlarında doğal olarak bulunur. Yalnızca bakterilere karşı etkili olmakla kalmaz; aynı zamanda bağırsak gibi diğer habitatlardaki bazı mantarlara karşı da etkili.  

Araştırmacılar, bunun özellikle hastane kaynaklı bir enfeksiyon olan potansiyel patojen Staphylococcus Aureus'a karşı etkili olduğunu buldu.

Yedi yıl önce, Tübingen Üniversitesi'nden Dr. Bernhard Krismer ve Prof. Andreas Peschel başkanlığındaki çalışma grubu, Prof. Stephanie Grond ve Prof. Heike Brötz-Oesterhelt ile birlikte Lugdunin adını verdikleri benzersiz yapıya sahip, bilinmeyen bir antibiyotik maddeyi keşfetti. Epifadin, bu çalışma grubunun insan mikrobiyomunda gerçekleştirdiği bu türden ikinci keşif oldu.

Arabanızı yıkarken sakın bunları kullanmayın! Körlüğe ve kısırlığa sebep oluyor Arabanızı yıkarken sakın bunları kullanmayın! Körlüğe ve kısırlığa sebep oluyor Haberi Görüntüle

DÜŞMAN BAKTERİ HÜCRELERİNİ YOK ETTİ

Deneylerde aktif madde epifadin, patojen Staphylococcus Aureus'u güvenilir bir şekilde öldürdü ve hücre zarlarına zarar vererek düşman bakteri hücrelerini yok etti. 

Epifadinin kimyasal yapısı ise son derece kararsız ve madde yalnızca birkaç saat aktif, dolayısıyla daha çok lokal bir etkisi var. Bu, geniş spektrumlu antibiyotiklerle yapılan mevcut tedavilerde yaygın olan mikrobiyota ikincil hasar olasılığını azaltır. 

Gözleriniz bu renkteyse sakın gözlüksüz dışarı çıkmayın! Güneş ışınlarına karşı en savunmasız renk olduğu ortaya çıktı Gözleriniz bu renkteyse sakın gözlüksüz dışarı çıkmayın! Güneş ışınlarına karşı... Haberi Görüntüle

Bunları elli yaşından itibaren mutlaka kullanmalısınız! İşte en etkili 12 takviye ve kullanım amaçları Bunları elli yaşından itibaren mutlaka kullanmalısınız! İşte en etkili 12... Haberi Görüntüle

TEDAVİ İÇİN KULLANILABİLİR Mİ?

Ekibe göre, epifadin veya türevlerinin tedavi amacıyla kullanılıp kullanılamayacağını keşfetmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. Örneğin, epifadin üreten Staphylococcus epidermidis burun mukozasında ve cildimizdeki diğer yerlerde kolonize olabilir ve böylece Staphylococcus aureus gibi patojenlerin büyümesini baskılayabilir. Bu, vücudumuzun zaten sahip olduğu doğal yöntemleri kullanarak bakteriyel enfeksiyonları önleyebilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading