Yandex Metrica

Sitede Ara

Refah katliamı öncesi kritik görüşme: Biden, Netanyahu'ya akıl verdi

Refah katliamı öncesi kritik görüşme: Biden, Netanyahu'ya akıl verdi

İsrail, Refah'ta yeni bir katliama daha hazırlanıyor. Saldırı kararının çoktan alındığı belirtilirken bugün kritik bir görüşme gerçekleştirildi. İsrail Başbakanı Netanyahu ile ABD Başkanı Biden telefonda görüştü.

Dünya

11.05.2024, 14:54

İsrail, 7 aydır Gazze'de sürdürdüğü katlimı sonlandırma niyetinde değil. Özellikle ABD ve İngiltere'den aldığı destekle masum Filistinlileri soykırıma tabi tutan ve on binlerce insanı öldüren İsrail şimdi de masum sivillerin sığındığı Refah'a saldırmak için gün sayıyor. Uluslararası kamuoyundan gelen tüm uyarılara ve hatta BM Güvenlik Konseyi tarafından alınan kararlara rağmen katliamdan vazgeçmeyen işgal devleti, Mısır'ın başkenti Kahire'de Filistin direniş hareketi Hamas'la dolaylı olarak yürütülen ateşkes ve rehine takası müzakerelerinde de uzlaşmaz tavır takınıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ve kurduğu savaş yanlısı hükümetin bu tavrı İsraillilerin tepkisine neden oluyor. Haftada en az bir defa on binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen protestolarda Netanyahu istifaya davet ediliyor, erken seçim talep ediliyor. Yakınlarının eve dönmesini isteyen esir aileleri bir an önce Hamas'la anlaşılmasını ve esirlerin evlerine dönmesini istiyor. Netanyahu ise ateşkes ve esir takası anlaşması olsun ya da olmasın Refah'a saldırmakta kararlı. 

Son dakika... Bakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bu son savaş olmayacak Son dakika... Bakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bu son savaş olmayacak Haberi Görüntüle

BIDEN'DEN UYARI VE DESTEK

Bugün Refah'a saldırı ile ilgili önemli bir görüşme gerçekleştirildi. ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bölgedeki son gelişmeleri ele aldı. Sabah saatlerinde yapılan görüşmede İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve Refah'a düzenlenecek saldırı fikri ele alındı. 

Görüşmeyle ilgili Beyaz Saray'dan bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Biden'ın Netanyahu'ya Refah'a saldırıyla ilgili pozisyonunun değişmediği bildirildi. İki simin Gazze'deki ateşkes ve rehinelerle ilgili son durumu görüştüğü belirtilen açıklamada Gazze'ye insani yardımlarla ilgili güncel gelişmelerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundukları da belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, daha önce Refah'a saldırıyı desteklemediklerini ve olası saldırının büyük bir yıkıma neden olacağını belirtmişti. Fakat ABD, İsrail'i özellikle sivil ölümleri artıracak şekilde silahlandırmaya devam ederken Netanyahu da ABD'den aldığı silah desteğiyle saldırı yapılacağına yönelik açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Türk ünlülerden Cannes çıkarması! Giydikleriyle göz kamaştırdılar tarzlarıyla binlerce beğeni aldılar! Türk ünlülerden Cannes çıkarması! Giydikleriyle göz kamaştırdılar tarzlarıyla binlerce beğeni... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading