Yandex Metrica

Rakip Çin! Kasa altın kaynıyor: Türkiye dünyada ikinci sıraya oturdu

Rakip Çin! Kasa altın kaynıyor: Türkiye dünyada ikinci sıraya oturdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekonomi yöneticilerinin attığı doğru adımlar Türk ekonomisine değer katmaya devam ediyor. Son olarak rezev miktarını rekor seviyelere çıkaran Türkiye Dünya Altın Konseyi verilerine göre Çin’in hemen arkasında yer alarak ikinci sıraya yerleşti.

Ekonomi

09.02.2024, 06:26

2023 yılının son çeyreğine yönelik altın raporunu yayımlayan Dünya Altın Konseyi, merkez bankalarının 2024 yılında da altın alımlarını hızlandıracağı duyurdu.

Evde Bakım Yardımı yattı mı? Mayıs 2024 Evde Bakım Yardımı ne zaman yatıyor, ne kadar yatacak? Evde Bakım Yardımı yattı mı? Mayıs 2024 Evde Bakım Yardımı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İKİNCİ SIRADA

Söz konusu raporda Türkiye'nin dünya altın alımlarında ikinci sıraya yerleştiği ifade edildi.  Türkiye’nin alımları 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 66'lık artış yaşadı. Söz konusu oranlar ile beraber 201,6 tonla tüm zamanların rekoru kırıldı. Dünya Altın Konseyi'nde yer alan raporla birlikte Türkiye en çok altın alan ülke olan Çin’in hemen arkasında yer alarak ikinci sıraya yerleşti.

Emekliye 15 bin TL bayram ikramiyesi: Cumhurbaşkanı onay verdi: Hesaplara yatırılacak Emekliye 15 bin TL bayram ikramiyesi: Cumhurbaşkanı onay verdi: Hesaplara... Haberi Görüntüle

RAKİP ÇİN

Altın alımında Türkiye'nin hemen üstünde yer alan Çin, dünyada en çok altın alan ülke oldu. Hong Kong ve Tayvan da dahil edildiğinde Pekin, 2023 yılında yüzde 16'lık artışla 959,2 tona çıktı. Bu oranlar göz önünde bulundurulduğunda artış bir yılda yüzde 134,3 olarak kaydedildi. 

Piyasalara vurulan darbe çok can yakacak: Ne doğalgaz ne petrol... Ekonomi acı çekiyor Piyasalara vurulan darbe çok can yakacak: Ne doğalgaz ne petrol...... Haberi Görüntüle

SİKKE ALIMINDA REKOR

Türkiye’de mücevher, külçe ve sikke alımlarının da rekor kırdığı ifade edilen raporda, mücevher alımı yüzde 14 artışla 41,9 tona ulaşarak son 8 yılın zirvesini gördü. Öte yandan külçe ve sikke alımı tüm zamanların zirvesini görerek 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 88'lik artışla 159,6 ton oldu. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading