Yandex Metrica

NATO'ya gözdağı! Rusya, İran ve Çin gemileri sahaya iniyor: Umman Körfezi'nde ortak tatbikat

NATO'ya gözdağı! Rusya, İran ve Çin gemileri sahaya iniyor: Umman Körfezi'nde ortak tatbikat

NATO'nın "Dynamic Manta 2024" tatbikatına misilleme olarak Umman Körfezi'nde sahaya inen Rusya, İran ve Çin savaş gemileri "Deniz Güvenlik Kuşağı - 2024" adı verilen ortak tatbikat düzenleyecek.

Dünya

23.03.2024, 10:15

Yaklaşık 2 yıl önce Ukrayna'yı işgal ederek savaşı Avrupa'ya getiren Rusya, NATO'ya gözdağı vermeye devam ediyor. Son olarak Akdeniz'deki en büyük ve en karmaşık tatbikat olarak göze çarpan "Dynamic Manta 2024"e misilleme yapan Rusya, Ummah Körfezi'nde Çin ve İran ile "Deniz Güvenlik Kuşağı - 2024" adı verilen ortak tatbikat" düzenleyecek.

ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız Haberi Görüntüle

BİRÇOK ÜLKEDEN GÖZLEMCİ GÖREV ALACAK

Öte yandan söz konusu tatbikatta Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Oman, Hindistan ve Güney Afrika donanmalarından temsilcilerin gözlemci olarak görev alacağı bildirildi.

'Bu süper uçak niye satılmadı, anlamıyorum' dedi, düşmanının jetini böyle övdü 'Bu süper uçak niye satılmadı, anlamıyorum' dedi, düşmanının jetini böyle... Haberi Görüntüle

"HAVA ARAÇLARI DA YER ALACAK"

Umman Körfezi ve Umman Denizi'nde gerçekleştirilecke tatbikata ilişkin açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı devlet medyası, "Deniz Güvenlik Kuşağı - 2024" adı verilen ortak tatbikatta savaş gemileri ve hava araçlarının yer alacağı belirtildi." dedi.

İsrailli ırkçı bakan Ben-Gvir yine tahrik etti: 'Filistinliler gönüllü göçe zorlanmalı' İsrailli ırkçı bakan Ben-Gvir yine tahrik etti: 'Filistinliler gönüllü göçe... Haberi Görüntüle

"GRUBA RUSYA LİDERLİK YAPACAK"

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca Rusya'nın grubuna Pasifik Filosundan bir füze kruvazörü olan Varyag'ın liderlik ettiğini ifade ederek "Tatbikatın uygulamalı kısmı Umman Denizi'nin Umman Körfezi sularında gerçekleşecek. Tatbikatın temel amacı deniz ekonomisi faaliyetlerinin güvenliğini sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'da kilise isyanı: Bakandan protestolara katılan diplomatlara 'asker kaçağı' suçlaması Ermenistan'da kilise isyanı: Bakandan protestolara katılan diplomatlara 'asker kaçağı' suçlaması Haberi Görüntüle

ÇİN'DEN TATBİKAT AÇIKLAMASI

Deniz Güvenlik Kuşağı - 2024 adlı  tatbika ilişkin açıklama yapan Rusya savunma bakanlığı ise pazartesiden cumaya kadar sürecek olan tatbikatın "denizcilik iş birliğini güçlendirmeyi" ve "bölgesel deniz güvenliğini ortaklaşa korumayı" amaçladığını açıkladı. 

Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti Haberi Görüntüle

ÇİN HANGİ GEMİLERİ GÖNDERECEK?

Pekin yönetiminden yapılan açıklamada, "güdümlü füze destroyeri Urumçi, güdümlü füze fırkateyni Linyi ve kapsamlı ikmal gemisi Dongpinghu'yu" göndereceğini duyurdu.

Fransızlar Karadeniz'e girebilir: Batı bloğu restleşmeye devam ediyor Fransızlar Karadeniz'e girebilir: Batı bloğu restleşmeye devam ediyor Haberi Görüntüle

İRAN'DAN TATBİKAT AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin açıklama yapan İran devlet haber ajansı, "bölgede güvenliği ve temellerini sağlamlaştırmak ve katılımcı ülkeler arasında çok taraflı işbirliğini genişletmek" dedi. Rus ve İran kaynakları, tatbikatta Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Umman, Hindistan ve Güney Afrika'dan donanma temsilcilerinin de görev alacağını bildirdi.

İsmail Heniyye açıkladı: Hamas heyeti İsrail'le yürütülen ateşkes görüşmelerini tamamlamak üzere Mısır'a gidiyor İsmail Heniyye açıkladı: Hamas heyeti İsrail'le yürütülen ateşkes görüşmelerini tamamlamak... Haberi Görüntüle

NATO AKDENİZ'DE RUSYA'YA MESAJ VERMİŞTİ

Türk ordusunun da aralarından bulunduğu Kanada, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, İspanya, İngiltere ve ABD orduları Akdeniz'de NATO'nun denizaltı savunma harbi olan "Dynamic Manta 2024" tatbikatı gerçekleştirmişti. Söz konusu tatbikat önce açıklamalarda bulunan NATO Marcom Denizaltı Komutanı Tümamiral Thomas Wall, Rusya'yı en büyük tehdit olarak görüyorum ve NATO ittifakının tüm sebebi bu. NATO için bir diğer tehdit terörist gruplardır ama Rusya birincil tehdittir." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading