Yandex Metrica

Naci Görür'den Hatay depremi yorumu: Büyük bir depremi tetikler mi?

Naci Görür'den Hatay depremi yorumu: Büyük bir depremi tetikler mi?

5 Mart (bugün) Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Antakya fayı üzerinde oluştuğunu bilirdi. Peki bu deprem daha büyük bir depremi tetikler mi? Hatay'da büyük deprem bekleniyor mu?

Gündem

08.05.2024, 21:22

Sabah saatlerinde Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre, saat 10.15'te merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi olan 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

DEM'li Sırrı Sakık haddini aştı! Meclis bahçesinde PKK güzellemesi! DEM'li Sırrı Sakık haddini aştı! Meclis bahçesinde PKK güzellemesi! Haberi Görüntüle

DEPREMİN DERİNLİĞİ KAÇ KM?

Söz konusu depreme ilişkin verileri paylaşan AFAD 4 büyüklüğündeki depremin yerin 6.04 kilometre derinliğinde kaydedildiği bilgisini paylaştı. Deprem kent merkezinde hissedilirken ilk belirlemelere göre  herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'li yakalandı Bakan Yerlikaya duyurdu: Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'li yakalandı Haberi Görüntüle

BÜYÜK DEPREMİ TETİKLER Mİ?

Hatay'da meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya platformu X'den paylaşımda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Samandağ, Hatay’da 4,0 deprem oluştu. Deprem Antakya fayı üzerinde ve artçı bir deprem. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Ege Denizi'nde ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Ege Denizi'nde ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

DÜN DE İSTANBUL SALLANDI

Öte yandan dün akşam saatlerinde Çanakkale Yenice'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul ve çevre illerde hissedilen depreme ilişkin de paylaşım yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Dün akşam Çanakkale, Yenice’de 4,9 deprem oldu. Deprem Yenice-Gönen fayı üzerinde. Bu fayda en son deprem 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde oldu. Stres birikiminin olduğu bir bölge böyle görece küçük depremler beklenir." ifadelerini kullandı.

2 Mayıs Taksim-Kabataş füniküler neden kapalı, saat kaçta açılacak? 2 Mayıs Taksim-Kabataş füniküler neden kapalı, saat kaçta açılacak? Haberi Görüntüle

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Söz konusu depreme ilişkin bir başka yorum da Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi. Ersoy, "Marmara Denizi içerisinde beklediğimiz büyük depreme ilişkin değil Güney kollarla ilişkin deprem olsa gerek. Beklediğimiz Kuzey'deki kol Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey koluyla ilgili deprem değil. Yenice dediğimiz 1953'te 7.2 depremi var." dedi.

"Büyük yıkım yapmıştır, bu ona yakın bir yerde. Gemlik Körfezi'nde bir aktivite var." diyerek sözlerine devam eden Ersoy, Bunu izlemeye çalışıyoruz. Bu bölgede 4 -5 büyüklüğündeki deprem Gemlik Körfezi, Biga yarımadası olduğu kesimlerde bir aktivite var. Biz kendimizi Kuzey kolunu konuşmaya kaptırdık. Güney'i ihmal ettik konuşmayı." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading