Yandex Metrica

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'li yakalandı

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığın açıklamada bombalı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen DAEŞ'li teröristin İstanbul Beykoz'da yakalandığını duyurdu. Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayram’ında saldırı planı yapan DEAŞ’a bağlı bir hücre güvenlik ve istihbarat birimlerince çökertildi. İstanbul’u kana bulamaya çalışan teröristlerin, Taksim Meydanında eylem planladıkları anlaşıldı. 

Gündem

09.05.2024, 14:37

Emniyetin eli kanlı terör örgütleriyle olan amansız mücadelesi tüm hızıyla devam ederken bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'li yakalandı.

DEAŞ Terör Örgütüne yönelik düzenlenen “BOZDOĞAN-32” operasyonuyla DEAŞ silahlı terör örgütü ile bağlantılı olduğu ve bomba yapım konusunda bilgi sahibi olduğu tespit edilen; K.A. aynı işyerinde kalan M.H. ile birlikte İstanbul'un Beykoz ilçesinde yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada operasyona ilişkin detaylı bilgi verirken emniyet güçlerine teşekkür etti.

Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayram’ında saldırı planı yapan DEAŞ’a bağlı bir hücre güvenlik ve istihbarat birimlerince çökertildi. İstanbul’u kana bulamaya çalışan teröristlerin, Taksim Meydanında eylem planladıkları anlaşıldı. 

Spiker söylenene itiraz etti! CHP kanalında Erdoğan'a övgü: Atatürk’ten sonra gelmiş ikinci büyük lider! Spiker söylenene itiraz etti! CHP kanalında Erdoğan'a övgü: Atatürk’ten sonra... Haberi Görüntüle

KİMYASAL PATLAYICI TESPİT EDİLDİ

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; K.A.’nın bombalı saldırı eylemi hazırlığında olduğu ve bomba yapımında kullanılan kimyasal maddelerle patlamanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini test ettiği tespit edildi. Ele geçirilen ve bomba yapımında kullanılacağı anlaşılan kimyasal maddelerin büyük çapta patlamaya sebebiyet verebilecek nitelikte kimyasal (patlayıcı) maddeler olduğu anlaşıldı.

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist yok edildi Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

BİRÇOK MALZEMEYE EL KONULDU

Ayrıca yakalanan şahıslar ile bağlantılı olduğu tespit edilen; A.A., İ.İ., Y.A., A.B., I.B. ve Ö.K. yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlar sonucu: Bomba yapımında kullanılan çok miktarda malzemeye el konuldu.

Şahane Hayatım dizisi bitiyor mu, final ne zaman? ŞahaneHayatım dizisi neden bitiyor? Şahane Hayatım dizisi bitiyor mu, final ne zaman? ŞahaneHayatım dizisi... Haberi Görüntüle

''TERÖRİSTLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ''

Emniyet güçlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, ''Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.'' dedi.

Daltonlar çetesine MAHZEN-37 operasyonu! Çok sayıda şüpheli yakalandı Daltonlar çetesine MAHZEN-37 operasyonu! Çok sayıda şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

HÜCRENİN KİLİT İSMİ BEYKOZ'DA TATBİKAT YAPMIŞ

Öte yandan DEAŞ'a operasyonda yeni detaylara ulaşıldı. Hücre üyeleri ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat Şubesi ekipleri geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi. İstanbul İstihbarat Şubenin yaptığı çalışmalarda, ilk etapta “Abbas İsa” kod adlı Suriye uyruklu K.A. (25) ile Afganistan uyruklu M.H. (29) yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun devamında söz konusu 2 teröristin Türkiye’deki bağlantıları mercek altına alındı. Bu iki teröristin bağlantılı olduğu 6 şüphelinin daha düzenlenen zincirleme operasyonlarda yakalandığı belirtildi. Operasyon bomba yapımında kullanılan hidrojen peroksit ile aseton ve sülfürik asit türü kimyasal madde ele geçirildi. Teröristlerin, eylem hazırlığındayken Beykoz’daki bir adreste küçük çaplı bir tatbikat yaptıkları öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel saat kaçta, nerede, ne zaman görüşecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel saat kaçta, nerede, ne zaman görüşecek? Haberi Görüntüle

IRAK VE SURİYE’DE BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ

Uzun yıllar Suriye ve Irak’ta patlayıcı ve bomba eğitimi alan K.A.’nın, İdlip’te “Ebu Ömer” isimli DEAŞ emirinin yanında mühimmat doldurma ve temizleme biriminde faaliyette bulunduğu ortaya çıktı. İki isim ayrıca 2016 yılına kadar örgüt içinde DEAŞ’ın havan birliğinde görev almış. K.A., 2016 yılında Hatay üzerinden Suriye’den Türkiye’ye kaçak giriş yaptı, 2020’de ise İstanbul’a geldi. 4 yıldır İstanbul’da ikamet eden Abbas İsa kod adlı teröristin, kentin kalabalık meydanlarında sansasyonel saldırı planı yaptığı öğrenildi. 2014 yılında DEAŞ’ın sözde Irak’ın Musul valisi Ebu Leys Al-Hamduni’den hem şer-i, hem bombalı eğitim aldığı ortaya çıkan K.A.’nın, hangi noktaları hedef seçtiği araştırılıyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan ateşkes çağrısı: 'İsrail inadından vazgeçmeli' TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan ateşkes çağrısı: 'İsrail inadından vazgeçmeli' Haberi Görüntüle

AFGANİSTAN UYRUKLU TERÖRİST BU YIL TÜRKİYE’YE GELMİŞ

Emniyet güçleri, DEAŞ’ın eylem hücresine yönelik yürütülen soruşturmayı derinleştirdi. Edinilen bilgiye göre; Afganistan uyruklu K.H.’nın bu yılın Ocak ayında İran üzerinden Türkiye’ye geçiş yaptığı tespit edildi. Yakalanan “Abbas İsa” K.A.’nın kardeşi “Abdullah Mustafa“ kod adlı isimli A.A.’nın da yurda 2014 yılında giriş yaptığı ve ilk olarak Muğla’da kaldığı öğrenildi. Sonrasında ise saldırı için İstanbul’a geldiği ortaya çıktı.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading