Yandex Metrica

Sitede Ara

Öğretmenler Cuma günü çalışmayacak mı, boykot mu var? Cuma günü okul var mı 10 Mayıs?

Öğretmenler Cuma günü çalışmayacak mı, boykot mu var? Cuma günü okul var mı 10 Mayıs?

İstanbul'da bulunan bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılan bir yabancı uyruklu öğrenci tarafından öldürülmesinin akabinde Türk Eğitim-Sen, iş bırakma kararı aldı. Sendikaya bağlı öğretmenler yarın ilk derse girmeyecek ve cuma günü tamamen iş bırakacaklar. Öğretmenler, perşembe günü okullarda bulunmayacaklar ve cuma günü ise il milli eğitim müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacaklar. Peki, Öğretmenler Cuma günü çalışmayacak mı, boykot mu var? Cuma günü okul var mı 10 Mayıs?

Gündem

17.05.2024, 19:30

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde yer alan bir özel lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, 5 ay önce okuldan atılan bir Irak uyruklu öğrenci tarafından dün silahla öldürülmesi soğuk duş etkisi yarattı. Türk Eğitim-Sen sendikası, iş bırakma kararı aldı. Peki, Öğretmenler Cuma günü çalışmayacak mı, boykot mu var? Cuma günü okul var mı 10 Mayıs?

77 ilde MERCEK-19 operasyonları: Binlerce silah ele geçirildi çok sayıda kişi yakalandı 77 ilde MERCEK-19 operasyonları: Binlerce silah ele geçirildi çok sayıda... Haberi Görüntüle

CUMA GÜNÜ OKUL VAR MI 10 MAYIS?

Eğitim sendikaları, üyelerine ve meslektaşlarına çağrı yaparak, bugün için siyah giyinmelerini ve siyah kurdele takmalarını, 10 Mayıs'ta da iş bırakmaları için ricada bulundu. Sendikalar, Ankara'da Adalet Bakanlığı önünde, diğer illerde ise adliye binalarının önünde basın açıklaması yapacaklarını da duyurdu. 10 Mayıs'ta  okullar açık olmayabilir. Konuya dair henüz resmi bir açıklama yok.

2024 Eurovision ne zaman, hangi tarihte? Eurovision 2024 hangi kanaldan izlenir? 2024 Eurovision ne zaman, hangi tarihte? Eurovision 2024 hangi kanaldan... Haberi Görüntüle

CUMA GÜNÜ ÖĞRETMENLER NE YAPACAK, İŞİ Mİ BIRAKACAK?

Eğitim İş tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, "Eğitim emekçileri olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz! Eğitimde şiddete karşı çıkmak için, 8-9 Mayıs tarihlerinde iş yerlerimize siyah giyerek ve kokartlarımızla gidiyoruz,10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor ve Ankara'da Adalet Bakanlığı önünde Genel Merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde adliye binalarının önünde basın açıklaması yapıyoruz. Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları ve kamuoyunu birlikte şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyoruz" denildi.

Habere Tepki Ver

0

5

6

7

4

0

0

1

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading